Itt vagy

A fekete menyasszonyi ruha

A fekete menyasszonyi ruha igencsak megosztó az esküvői ruhák között. Nálunk a fekete annyira a gyászhoz kapcsolódik, hogy nehezen elképzelhető, hogy valaki fekete menyasszonyi ruhát válasszon az esküvőjére. Külföldön azonban ez talán nem egészen van így, sőt lehet, hogy egészen más a helyzet.

fekete-menyasszonyi-ruha

 

Ki választ fekete esküvői ruhát és miért?

Ennek több oka is lehet. Itt csak általánosságban néhány gondolat:

A fekete csinosít

Pontosabban karcsúsít. Ezt senki sem tagadhatja, tényleg így van. Van, aki minden önkifejezési szándéktól mentesen azt gondolja, hogy jobban néz ki fekete menyasszonyi ruhában, mint fehérben. A fekete elegáns. Ünnepélyes. Legyen az menyasszonyi ruha vagy sem. Vagyis a fekete ruha alkalomra (is) való.

Ha valakit ez a szempont vezérel a fekete menyasszonyi ruha választásban, az jobban teszi hogy ha modernebb, sikkesebb fazont választ. Erről senkinek sem az jut eszébe, hogy milyen komor, hanem az, hogy mennyire csinos. Nagyon jó példa erre Cheryl Cole esküvői ruhája.

A fehér esküvői ruha már megvolt

Nem első házasságkötés? Túl vagy a fehér menyasszonyi ruhák lányosan romantikus álmain? Merészebbet, esetleg asszonyosabbat keresel? Ahogy már írtuk, a fekete menyasszonyi ruha karcsúsít és szexis is. Nem feltétlenül kell a feketét komornak elképzelni. Színes vagy akár fehér kiegészítőkkel is feldobhatod.

A punk-rock hercegnő

Lázadó a természeted és amúgy is szívesen viselsz feketét? A fekete menyasszonyi ruhát neked találták ki. Ha ilyen esküvői ruhát választasz, biztos lehetsz benne, hogy senkinek nem lesz kétsége arról, hogy mik a te értékeid az életben. A példa természetesen itt Avril Lavigne, akinek több oka is lehetett fekete menyasszonyi ruhát választania: nem az első házasságkötése volt és persze egy rock hercegnőhöz nem is illene más. Az esküvő egy francia kastélyban volt, amely tökéletes környezetet nyújtott a ruhához: Avril Lavigne

A spanyol hagyományok

fekete esküvői ruha

A hagyomány szerinti menyasszonyi ruhák színe a spanyoloknál a fekete. Hogy miért? Állítólag a fekete menyasszonyi ruhában mutatkozik meg a menyasszony igazi jelleme. Persze egy ilyen esküvői ruhát viselni is kell tudni: büszkén és elegánsan. A fekete menyasszonyi ruhához a hagyomány szerint fekete fátyol vagy mantilla is dukál. Az alja a flamenco ruhához hasonlóan fodros. A virágcsokornak pedig narancsvirág bimbóból kellett készülnie. Spanyol vidéken ezt biztos nem olyan nehéz beszerezni.

Az biztos, ha a fekete ruhát piros és narancs kiegészítőkkel képzeljük el, máris sokat veszít komorságából. Egy kis inspiráció annak, aki szívesen nézegetne még fekete menyasszonyi ruhás képeket: Fekete menyasszonyi ruhák

Híres feketézők

Ahogy azt a színes esküvői ruhákról szóló cikkben már írtuk, Sarah Jessica Parker is fekete menyasszonyi ruhát választott a nagy alkalomra. Itt azonban a cél a paparazzók elkerülése volt. A későbbiekben a színésznő úgy nyilatkozott, hogy már megbánta választását. Ellen Pompeo is fekete menyasszonyi ruhában mondott igent. Bár ez inkább koktél ruhának volt mondható. Mindenesetre, határozottan többen választják a hagyományos fehér menyasszonyi ruhát a hírességek közül is, mint színes alternatívájukat.

A fekete mint trend

Nem valószínű, hogy Magyarországot hamarosan ellepik a fekete menyasszonyi ruhák, és menyasszonyok kezüket-lábukat törik majd, hogy ilyet viselhessenek. De állítólag a skandináv országokban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A nemzetközi divattrendben is jelen vannak a fekete esküvői ruhák, híres divattervezők nevével fémjelezve.

Top