Itt vagy
Blog kezdőlap > Menyasszonyi ruha fazonok > Mit kell tudni a rövid menyasszonyi ruháról?

Mit kell tudni a rövid menyasszonyi ruháról?

Rövid és fehér? Ennél azért többet is lehet tudni a rövid menyasszonyi ruháról. A rövid esküvői ruhák vidámak, szexisek, szeszélyesek. Egyszerűen rövidebbek, sikkesebbek. Mivel a legtöbb
menyasszony a hosszú, uszályos ruhákat választja,ha egyedit akarsz, válaszd a rövidet. De ne hogy azt hidd, hogy könnyű dolgod lesz. A rövid esküvői ruha ezerarcú.

A rövid menyasszonyi ruhák két csoportja

A rövid menyasszonyi ruhákat alapvetően két típusra oszthatjuk.Az egyik a térdig érő, azaz az 50-es éveket idéző fazon. Angolul ez a retro típus a „tea-length”névre hallgat. Talán úgy fordítható, hogy a délutáni teához viselt, nappali viselet. A másik a rövid, vagy mini típus.

    • A legelső típus valójában bárhol végződhet a térd és a boka között. Ha vintage stílusú ruhát szeretnél, ez lehet a jó választás. Lehet bő, pörgős, illetve szűkebb fazonú is.

Kinek áll jól ez a típusú ruha?

Gyakorlatilag bárkinek, kivétel az alma alakkal megáldottaknak. Nekik a lábaik csinosabbak, vékonyabbak amit ez a fazon nem emel ki. Ellenben a derékvonalat hangsúlyozza. Van egy hallgatólagos szabály, miszerint minél rövidebb a ruha, annál kevésbé formális az esküvő. A térdig érő esküvői ruha ideális táncoláshoz. A menyasszony szabadon tud benne mozogni. Ha hozni szeretnéd a vintage stílust próbálj hozzá rövid, hálószerű fátylat, csipke kesztyűt, gyöngysort.

White-Short-Wedding-Dresses-UK

A mini vagy rövid menyasszonyi ruha. Ahogy a mini ruhánál általában, itt is rengeteg stílus megjelenik. Igazán merész, és magabiztos menyasszonynak kell lennie annak, aki bevállalja. Határozottan nem ajánlott vallásos ceremóniához. De mondjuk egy jó meleg nyári esküvőn jól jöhet.

Mindkét rövid esküvői ruha típusnak vannak modernebb változatai. Keira Knightley egy térdig érő Chanel ruhát viselt az esküvőjén, amit különböző kiegészítőkkel variál azóta is és mindig remekül néz ki benne. Vagyis csak múlt időben, mert a hírek szerint véletlenül vörösbort locsolt rá, és ezzel be is fellegzett a ruhának.

A rövid menyasszonyi ruha fontos kiegészítője a cipő

Mivel akár a vintage stílust választod, akár a mini illetve rövid esküvői ruhát az biztos, hogy a cipőd látszani fog. Érdemes valamilyen hangsúlyosabb fazont választani. Erősebb színeket a
bátrabbaknak, vagy csillogóbb, feltűnőbb darabokat. Vagy akár egy bokalánc is jó szolgálatot tehet, amely vékonyabbnak mutatja a bokát.

Mit gondolj át, mielőtt rövid esküvői ruhát választanál?

Röviden összefoglalva gondold át a következőket:

  • Milyennek képzeled el az esküvődet, és vajon a rövid ruha megfelel-e ennek a képnek?
  • Mennyire akarsz formális esküvőt?
  • Az évszak – vagyis mikor fogod tartani az esküvődet. Télen egyszerűen a rövid menyasszonyi ruha hideg.
  • Az aktuális divatnak akarsz megfelelni, vagy ez a te stílusod? Megbánod-e a választást ha majd az esküvői képeidet nézegeted?

short-wedding-dresses-for-curvy-brides-10

Top