Itt vagy

Őszi esküvő

őszi esküvő

Őszi esküvő?

Kihagytad a nyár ragyogó, harsány fehér fényességét és a meghitt őszi esküvő mellett döntöttél? Miben más egy őszi esküvő, mint mondjuk egy nyári? Milyen színek jellemzőek? Mire kell ügyelned? Milyen dekorációt válassz, ha azt az évszakhoz akarod igazítani? Íme néhány gondolat a témában, amely a segítségedre lehet.

Az őszi esküvő színei

Ősszel a színek is mélyebbé válnak. Megszűnik a kék ég és fehér fényesség, jön azonban helyette a meleg, aranyló csillogás. Az ég szürkébbé a dekor színek azonban színesebbé válnak. Ezek köré bátran szervezheted őszi esküvőd témáját is. Előkerül az olvadt csokoládé, a lila, a piros, a narancs és az arany. A természet is beköltözhet egy kicsit az esküvői dekorációs elemek közé.

Hol alkalmazhatod a terményeket egy őszi esküvőn?

Az alma

Akár ültetőkártyaként is jeleskedhet, de a legszebb pirosokat kiválogatva az ünnepi asztal díszeként is megállják a helyüket. Vagy helyezd őket üvegedényekbe vízzel együtt. A tetejére, ha az edény nyílása megengedi, tehetsz lebegő gyertyákat is.

Színes levelek

Csokorban, falra vagy virágok mellé tagadhatatlanul őszies hangulatot kölcsönöz.

A tök

Azonkívül, hogy a menübe is beépítheted, díszítő motívumként használhatod. Arany papírból kivágott tök formák kedves látványt nyújtanak, és persze az arany/fehér párosítás is nagyon jól néz ki.

Hol és hogyan alkalmazhatod az őszi esküvő színeit?

A menyasszonyi csokor

A nyárias rózsaszín/fehér halvány csokrok helyett jönnek a bordó, narancs, meleg piros színek. A gerbera, különféle piros bogyók, lila kála, sötét piros rózsák, krizantém.

A ruha

Az őszi esküvőn a menyasszonyi ruha színe is lehet erősebb bátrabbak esetében és persze praktikus meleg darabot, esetleg hosszú ujjal választani.
És nemcsak a menyasszonyé, hanem a nyoszolyólányoké is. Először is már hűvös van éjszakánként, vagy már akár nappal is. Egy egységes kiegészítő, mint például egy lila pasmina sál remekül mutat a fotókon és melegen tart mindenkit. A nyoszolyólányok ruhája is lehet csokoládé vagy lila.
Érdekes lehet a cowboy csizma, mint menyasszonyi ruha kiegészítő. Az biztos, ha ilyesmire vágytál, egy őszi esküvőn ezt gond nélkül megteheted.
Az őszi esküvő hangulatához remekül illenek a rusztikus dolgok, fából készült elemek, kézzel készült zöld koszorú dekoráció. És persze a színes levelek. Keresztszemes kendők, zsákvászon asztali futó megfelelően díszítve.

A helyszín

Ha szabad ég alatt tartod esküvődet vagy nyitott helyszínen megfelelő szabadtéri fűtésről is gondoskodni kell. Meghitt, vidékies hangulatot árasztanak egy régies ládában tartott plédek is, amiket persze használhat a násznép, ha szükségét érzi. Mindemellett a gyönyörű őszi táj és fények remek hátteret nyújtanak a fotózáshoz. Mint fotó téma a készíttess néhányat, amelyeken színes leveleket tartotok a kezetekben. A hagyományos rizsszórás helyett kérd meg a násznépet, ahol van erre lehetőség, hogy lehullott faleveleket szórjanak rátok. Ez szintén jól mutat az őszi esküvőn készült képeken.

Milyen menüt válassz egy őszi esküvőre?

Hűvösebb időben a fogások is válhatnak ősziesebbé, melegítőbbé. A friss, könnyű gyümölcsök helyett ez az évszak elbírja a csokoládés, nehezebb finomságokat is, akár egy igazán krémes csokoládés esküvői torta formájában is. Jöhet a forró csoki és karamellizált alma is.

A fent leírtakhoz a kiegészítő képeket ezen a linken találod, nézegess kedvedre: őszi esküvő

 

Top