Itt vagy
Blog kezdőlap > Menyasszonyi kisokos > Menyasszonyi ruha vásárlás

Menyasszonyi ruha vásárlás

menyasszonyi ruha vásárlás

Menyasszonyi ruha vásárlás

Hurrá, eljegyeztek!!! Miután minden barátnődet végigtelefonáltad a jó hírrel, és akinek lehetett, még a gyűrűdet is megmutattad. Jön a magas labda: Hogyan tovább? Meg kell szervezni az esküvőt. És itt jön a második magas labda: Férjhez megyek, de miben? Nos, ez a cikkünk a menyasszonyi ruha vásárlásban próbál meg neked segíteni.

Menyasszonyi ruha vásárlás: Hogyan kezdj hozzá?

Minden úgy kezdődik, mintha egy egyszerű jógagyakorlat lenne: Képzeld el, hogy… És ez nem vicc, valóban képzeld el! A tökéletes esküvődet, a hangulatot, a zenekart, no és persze magadat az esküvői ruhádban. Ami tökéletesen illik a hangulathoz, a zenéhez, az esküvői helyszínhez és természetesen hozzád.

És már itt is vagyunk az első szabálynál: Az esküvői ruhád nem egy különálló dolog az esküvődtől, hanem annak szerves része.

Ezért a menyasszonyi ruha vásárlásakor tartsd észben az esküvői helyszín és stílus jellemzőit. Illetve megfordíthatod a sorrendet. Először válaszd ki az esküvői ruhádat, majd aztán igazítsd hozzá a helyszínt, kinek melyik tetszik jobban.

Kettes számú szabály: Kezd el időben!

Ez gyakorlatilag az összes előkészületre vonatkozik, nemcsak a menyasszonyi ruha vásárlásra. A ruhavadászatot érdemes akár 6, de legalább 3 hónappal korábban kezdeni. Ne feledkezz meg az időpontfoglalásról, így kényelmesebben tudsz válogatni.

További tanácsok a menyasszonyi ruha vásárláshoz

  • Legyen költségvetésed az esküvődre, így természetesen a menyasszonyi ruha vásárlására is. Tudd, hogy mennyit költhetsz a ruhára, és próbálj fel olyan esküvői ruhát, ami ebbe a kategóriába esik. Ezt az esküvői ruha szalon asszisztensével is közöld, hogy biztosan olyan ruhát ajánljanak, ami belefér a keretbe. Vagy még jobb, ha már az árak ismeretében választasz szalont.
  • Kit vigyél magaddal az esküvői ruha vásárláshoz? Mindenképpen olyan valakit, aki jól ismer, tiszteli a véleményedet, de tud objektív véleményt mondani, ha arra van szükség. Legjobb egy barátnő, aki meg meri mondani a véleményét, de el tudja fogadni, hogy most nem ő a fontos, hanem te. Édesanyád is jó megoldás lehet, már ha vagytok olyan viszonyban. Semmi esetre se vigyél magaddal sok embert. Ha elég önbizalmad van, persze egyedül is felkerekedhetsz a menyasszonyi ruha vásárlására.
  • Menyasszonyi ruha vásárláskor vedd figyelembe a helyszínt: templomba pl. nem illik a rövid ruha. Aztán vedd figyelembe az időjárást is. Ezek a tényezők akár a színválasztást is befolyásolhatják. De a kiegészítőket biztosan ez alapján tudod majd kiválasztani. Például télen kabát, esti hűvösebb szellőhöz stóla dukál.
  • A ruha és az alakod. Ez akár egy külön fejezet is lehetne, ezért csak röviden. Itt is vannak szabályok, de egyik sem kőbe vésett. A menyasszonyi ruha vásárlásánál tudd, hogy mi előnyös neked, és mit szeretnél eltakarni. De persze a lényeg, hogy a ruha „te” legyél.
  • És legvégül egy viccesnek hangzó, de nagyon fontos jó tanács a Mondj igent a ruhára sorozat stylistjától, Randytől: „Mindig viselj fehérneműt a ruhapróbákon!” – Azt hiszem, ehhez nem kell komment…

Persze a végső szabály, hogy nincs nagyon szigorú szabály a menyasszonyi ruha vásárlásánál sem. Érdemes pl. azzal kezdened, hogy itt megnézed esküvői ruha kínálatunkat!

Top