Itt vagy
Blog kezdőlap > Esküvői szolgáltatók > Menyasszonyi frizura

Menyasszonyi frizura

menyasszonyi-frizura

Menyasszonyi frizura

Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy hajunk a nőiesség egyik éke. Éppen ezért nagyon fontos hogy életünk egyik legmeghatározóbb napján menyasszonyi frizuránk tökéletesen legyen elkészítve. Nem csak az lényeges, hogy egész nap tartósságot sugározzon! Fontos hogy arcunkat kiemelje és menyasszonyi ruhánkkal kiegészülve még ragyogóbb hatást kölcsönözzön számunkra.
Lássuk hát, mit érdemes figyelembe vennünk mielőtt elindulunk fodrászunkhoz!

Tükröm, tükröm…

menyasszonyi-frizura

Menyasszonyi frizura választás szempontjából az első és legfontosabb dolog, hogy tisztában legyünk adottságainkkal. Amit alapvetően meg kell vizsgálnunk az az arcformánk. Utóbbi határozza meg leginkább a menyasszonyi frizura jellegét.

Arctípusok:

• Kerek
• Szögletes
• Hosszúkás
• Ovális
• Szív
• Háromszög

Mindegyik típushoz tartoznak frizuraformák, a tippeket mindenképp érdemes szem előtt tartanunk.

Kerek arcnál előnyükre válhat, ha frizuránkat feltűzzük. Érdemes a választékot is aszimmetrikusra fésülni. Az egyenes vonalak csak még inkább kiemelnék az arc kerekségét. Frufrut nem érdemes vágatni mivel a kerek arcformát még inkább összenyomja, sőt szélesíti.

Szögletes formánál mindenképp nagy hangsúlyt kell fektetni az arc és az arcvonalak lágyítására. Kerülni kell a szög egyenes hajformát, a hullám viszont ajánlott ilyen arctípusú hölgyeknek.

A hosszúkás arcnál az a cél, hogy az arc picit szélesedjen és rövidebbnek hasson, éppen ezért fontos hogy a haj az arc két oldalánál legyen hangsúlyos. Érdemes laza frufrut vágatni, mellyel szintén az előbbi hatást lehet elérni.

Az ovális arcú hölgyek a legszerencsésebb csoportba tartoznak. Szinte az összes menyasszonyi frizura típus tökéletesen állhat nekik, lehetőségeik száma végtelen. Amire érdemes odafigyelni ennél a formánál az a tupír illetve egy rövidebb fazonú, szög egyenes frufru. Utóbbiak előnytelen formát kölcsönözhetnek viselőjének.

A szív alakú arcnál előnyös lépcsőzetes frizurát vágatni. Egy laza, oldal frufru is remek hatást tud kelteni, kiemelve viselőjének tekintetét.
Kerülendőek a vasalt, szög egyenes frizuraformák.

A háromszög alakú arcformánál ajánlott a fejtetőnél a haj megemelése, míg az arc felé haladva a szálak puhítása. Ami leginkább jól áll ennek az arctípusnak az a göndör fürtök valamint az oldal választék.

És ha rövid… ?

Nem kell kétségbeesned akkor sem ha rövid fazonú a mindennapi frizurád. Ne hallgass azokra a kétkedőkre, akik szerint a rövid hajból nem lehet elég csinos vagy nőies menyasszonyi frizurát alkotni!
Rövid hajtípusnál különösen ajánlott a különböző hajdíszek viselése, melyek nem csak kiemelik hajad szépségét, de egész arcodnak különleges ragyogást kölcsönöznek.
Félhosszú hajnál már érdemes játszani a loknikkal is, melyeket szintén egy ötletes és szép hajdísszel egészíthetsz ki.
Nem kell mindenkinek hosszú loknikkal oltár elé vonulni, egy rövid vagy félhosszú menyasszonyi frizura is lehet éppen olyan gyönyörű.

Hajdíszek a menyasszonyi frizurába

menyasszonyi-frizura

Ha már ilyen sokat emlegettük az esküvői hajdísz fontosságát, ideje áttekintenünk a választékot is.
Mint a menyasszonyi ruhád minden eleménél, úgy itt is fontos átgondolnod az esküvő típusát, hangulatát. Szabadtéri esküvőhöz passzolnak a színes darabok, egy templomi vagy polgári esküvőnél érdemesebb a visszafogottságot választani.
Ma már rengeteg különböző típusú hajdísz közül válogathatunk, többek között tiarákból, hajtűkből, hajcsavarokból. Az ékszereket általában gyöngy vagy kristály díszíti.
Igyekezzünk körülményesen választani. Nem szabad sem az ékszereknél, sem a hajdísznél spórolnunk, hiszen azonnal észrevehető, ha a legolcsóbb darabot választottuk ki.
Hajdísz választásnál meghatározó a menyasszonyi frizura formája, így csak akkor induljunk el bevásárló körútra, ha már tisztában vagyunk azzal, hogy milyen frizurát is szeretnénk. Kiválasztott fodrászunktól is kérhetünk tippeket, biztosan szívesen ad majd nekünk tanácsot.
Tiaraválasztásnál arra célszerű odafigyelnünk, hogy menyasszonyi frizuránk feltűzve vagy leengedve lesz e. Feltűzött formához jobban illik a magasabb tiara, míg leengedett hajhoz egy alacsonyabb darabot érdemes választani.
Ahogy már említettük szabadtéri esküvő esetében a színes darabok is remekül mutatnak. Nem feltétlen kell ragaszkodnod az ékszerekhez, egy pompás színes virágot is tűzhetsz a hajadba.

Bármelyik megoldást is válasszuk a legfontosabb, hogy mi magunk csinosnak és rendkívül nőiesnek érezzük magunkat a nagy napon. Válasszunk megfontoltan és a hatás nem marad el!

Válogass kedvedre menyasszonyi frizura díszeinkből, itt!

Top