Itt vagy

Kék esküvői ruha

kék esküvői ruha

Cinderella esküvő?

A divat változó, az esküvői ruhák számára is. Fazon, stílus, díszítés jön-megy, változik. Évről évre. Hasonlóan az esküvői ruha színekhez. Mert persze van a fehér mint mindig, de vannak hozzá, mintegy kiegészítésként, a mindig aktuális színek is. Most az idén, illetve a következő szezonban többek között visszatér a kék esküvői ruha is.

Hogy pontosan milyen kék? Azt mindenki válassza ki kedvére. A palettán ott sorakozik a lilás kék, szürkés kék, ezüstösen csillogó kék, babakék, sötétkék és még az a kék is, ami már gyakorlatilag zöld.

Kedvenc színed a kék? Kislánykorod óta a Disney által értelmezett Hamupipőkeként (bár a Cinderella jobban hangzik) képzeled el magad az esküvődön? Itt az alkalom, hogy megvalósítsd kék esküvői ruha álmaidat. Szebbnél szebb többé-kevésbé kék esküvői ruha látható a 2014/2015-ös menyasszonyi ruha trendet bemutató kifutókon. Pl.: Rami Kadi 2014

Kinek áll jól a kék, vagyis a kék esküvői ruha?

Ha az alaptípusokat vesszük, akkor talán a nyár típusba tartozók viselhetnek kéket a leguniverzálisabban. A nyár típus és társai meghatározását itt találod: Nyár típus. De persze valamilyen árnyalata majdnem mindenkihez illik. Ha pedig mégsem, még mindig rengeteg egyéb színű esküvői ruha közül lehet választani. Általában szőke és vörös hajszínhez is remekül passzol.

Csak a bátraknak?

Az idén a színes esküvői ruhák közül a halvány kékek, akár szürkébe, zöldbe hajlóak lesznek trendiek. Mivel nagyon halvány a kék szín a ruhák menyasszonyi jellege megmarad, csak még egy kicsit különlegesebbek lesznek. Vagyis nem kell nagyon merésznek lenni, ha valami kiemelkedőt és szokatlant szeretnél az esküvődre.

És a helyszín?

A púder kék változata a menyasszonyi ruhának remekül mutathat kastélyszerű helyszíneken. A bézs, rózsaszínes falak kiemelik a kék esküvői ruha színét. Legalább annyira divatos, de merőben más stílus a sötétkék esküvői ruha. Ezt viszont akár tengeri, hajós esküvőkre is el lehet képzelni annak, akinek a személyisége engedi.

Érkeznek persze a hűvösebb évszakok, amikor erősödnek az esküvői ruha színek is. A téli esküvő szintén jó alkalom arra, hogy megcsillogtass egy ezüstös vagy éppen sötétkék esküvői ruhát.

Csillogás, ragyogás kékben

kék esküvői ruha, hamupipőke ruha

Persze a kék esküvői ruha sem csak a színével büszkélkedhet. A fantáziadús megoldások kész tárházát láthatjuk. Arany, ezüst díszítés és csipke borítás teszi még emlékezetesebbé az amúgy is formabontó kék esküvői ruhákat. Tüllök, fodrok, hímzések és ennivalóan édes masnik fokozzák a hatást: Kék esküvői ruhák

És ha azt gondolnád, hogy a kék esküvői ruhának nincs hagyománya…

Akkor bizony tévedsz. A kék esküvői ruha keresztény hagyománynak megfelelően Szűz Máriát jelképezi. A Római Birodalomban egészen a viktoriánus időkig a kék volt a hivatalos esküvői ruhaszín keresztény körökben. Szóval valójában a fehér esküvői ruha a „formabontó”.

Top