Itt vagy

Menyasszonyi fátyol

menyasszonyi fátyol

Menyasszonyi fátyol

A menyasszonyi fátyol viselése a legrégebbi hagyományok közé tartozik. Bár manapság múlóban van a viselése, teljesen soha nem megy ki a divatból.
A menyasszonyi fátyol viselése nem csak hagyományőrzés szempontjából volt régen fontos, különböző babonák is kötődtek hordásához.
A babonákat természetesen nem kötelező elhinned, de ha ragaszkodsz menyasszonyi fátyol viseléséhez az esküvődön, akkor ajánlott megfogadni a lenti tanácsokat.

A menyasszonyi fátyol kiválasztása

A menyasszonyi fátyol kiválasztását elsősorban öt tényező határozza meg: a menyasszonyi ruha, a menyasszony stílusa, arcformája, frizurája és az esküvő hangulata.
Általában ha elképzeljük esküvőnket egy kép jelenik meg bennünk esküvői ruhánkról és a hozzá tartozó kiegészítőkről. Ez a kép azonban nem éles és tiszta, éppen ezért nagyon gondosan kell eljárnunk a menyasszonyi ruha megvásárlásánál.
Biztosan van elképzelésed álmaid esküvői ruhájáról – mindenkinek akad -, mikor elindulsz felkutatni a számodra tökéletes esküvői ruhát első körben ezekre a mankókra kell támaszkodnod. A sikeres ruhaválasztással azonban még közel sem oldódik meg „problémánk”, úgy vásárolj, hogy tovább tud gondolni a dolgot:

• Milyen fátylat tudok választani ehhez a ruhához?
• Milyen ékszereket lesz érdemes megvennem?
• Milyen típusú cipőket kell nézegetnem?

Nem kell izgulnod, az Eternityben biztosan készséggel válaszolnak a kérdéseidre, és adnak tanácsot.

Látni fogjuk majd, hogy menyasszonyi fátylakból is rengeteg féle stílust kínálnak számunkra. A hosszabbtól a rövidebbig, a csipkétől egészen a tüllig.
A tökéletes esküvői fátyol kiválasztása nagyon fontos, hiszen legfontosabb részünket, az arcunkat illetve a szemünket fogja takarni. Íme, pontokba szedve, hogy mire is érdemes odafigyelnünk:

A fátyol típusa: Nagyon fontos, hogy már az elején eldöntsük: Szeretnénk e előre hajtani fátylunkat, avagy nem? Ugyanis ez az alapkérdés fogja meghatározni a további pontokat. Ha az alaptípust sikerült kiválasztanunk máris szűkítettük egy kicsit a kört.
A fátyol színe: Ha csak nem színes esküvői ruhád lesz, akkor célszerű a törtfehér/fehér árnyalatot választani. A színnél a legfontosabb, hogy tökéletes összhangot alkossanak a ruhával (utóbbi kiemelten fontos a színes daraboknál).
A fátyol hossza: Templomi esküvőnél a hosszabb darabokat szokták ajánlani, míg egy polgári szertartásnál választhatsz rövidebb stílusút is. A hossznál érdemes figyelembe venni az arcformát, továbbá a menyasszony magasságát is! Mindenképp hagy időt magadnak a próbán, pláne egy hosszabb típusú darabnál. Járkálj benne, érezd át a viselését. Úgyis azonnal tudni fogod, ha sikerült megtalálnod az „igazit”.
A fátyol anyaga: Hasonlóan a színhez a menyasszonyi fátyol anyagánál is igyekezzünk az esküvői ruhához illő darabot választani. Nem a legjobb, ha az esküvői fátyol túltesz a választott ruhán, és valamilyen szinten elnyomja azt. A menyasszony éke elsősorban a ruhája, arra kell, hogy irányuljon a figyelem. A legjobb, ha menyasszonyi fátylunk minél visszafogottabb.

Menyasszonyi fátyol típusok

A vásárlás előtt jó, ha tisztában vagyunk a különböző típusokkal és azzal, hogy melyik típus melyik arcformához illik.

Könyékig érő fátyol: Hosszúsága a menyasszony könyökéig ér. Letisztult, egyszerű típus, a legtöbb esküvői stílushoz illik.
Csuklóig érő fátyol: Hosszúsága a menyasszony csuklójáig/ujjhegyéig ér. Hasonlóan az előző típushoz ezt a fajtát is bátran ajánlják minden esküvőre.
Szálló fátyol: A legrövidebb típusú fátyol, körülbelül a menyasszony válláig ér. Templomi szertartásra semmiképp nem ajánlott.
Pironkodó: Feladata szerint elől csak az arcot fedi, hátul viszont akármilyen hosszú lehet. Templomi szertartásra nem ajánlott.
Valcer fátyol: Hosszúsága körülbelül a térdig ér. Ez a típus is szabadon viselhető bármilyen típusú esküvőre. Kedvelt fajta, mert hossza ellenére még nem akadályozza a menyasszonyt a mozgásban.
Vízesés fátyol: A fejtetőről indul, hossza nincs meghatározva. Általában tüllből készül. Szabadon viselhető, minden esküvői formánál megállja a helyét.
Kápolna fátyol: Tipikusan formális esküvőre való viselet. Hosszát tekintve még a menyasszonyi ruhát is „túlszárnyalja”.
Katedrális fátyol: Ahogyan a neve is mutatja tipikusan templomi szertartáshoz való darab. Hossza elérheti a három métert is.

menyasszonyi fátyol

A különböző fátyol típusok után lássuk, hogy melyik arcformához milyen esküvői fátyol ajánlott.

Kerek arcnál érdemes leengedett típusú frizurát készíttetnünk és egy középhosszú fátylat választanunk hozzá. Amennyiben kerek arcod van, tökéletes választás lehet a könyékig vagy csuklóig érő fátyol.

Hosszúkás arcnál szintén ajánlott a leengedett típusú frizura egy többrétegű fátyollal. Arcodat szélesíteni nem csak a fátyollal illetve a hajaddal tudod, választhatsz magadnak egy nagyobb fajta diadémot is.

Szív alakú arcnál ajánlott tarkódíszt választani, mivel ez a típus nem kerekít arcvonásaidon.

A négyszögletes típusú arcformához ajánlott magasan megtűzni a hajat, és hosszú, leomló fátylat választani. Ebben az esetben kiváló választás lehet a valcer vagy a vízesés fátyol.

Az ovális típusúak vannak a legnagyobb előnyben. Ovális formájú archoz nem csak a frizurát könnyű elkészíteni, de a felsorolt fátylak közül is mindegyik passzol hozzá. A választás csak a menyasszony ízlésétől függ.

Gyere és nézd meg aktuális menyasszonyi fátyol kínálatunkat!

Top