Itt vagy
Blog kezdőlap > Menyasszonyi kisokos > Menyasszonyi ruha rendelés

Menyasszonyi ruha rendelés

Menyasszonyi ruha rendelés

Menyasszonyi ruha rendelés

Mit is értünk menyasszonyi ruha rendelés alatt? Elsősorban az online piactereken, webáruházakból, esetleg külföldi honlapokról élőben történő megtekintés és próba nélkül rendelt esküvői ruhák vételét. Jó ez a módszer, vagy nem tanácsoljuk? Mik az előnyei és mik a hátrányai? Erről lesz szó ebben a cikkben.
Maga a jelenség gyakori, hiszen egyrészt vannak ennek a módszernek valós előnyei is, másrészt egyéb hamis vagy vélt előnyök miatt, vagy a lehetséges hátrányok kellő átgondolásának híján sok menyasszony dönt ezen módszer mellett az esküvői ruhájának beszerzésekor.
Leszögeznénk, hogy mi nem esnénk abba a hibába, hogy kijelentsük, hogy nem lehet a tökéletes esküvői ruhát online rendelés útján megtalálni. Biztos van, akinek sikerült már és olyanok is lesznek, akiknek sikerülni fog. A kérdés, hogy Te közéjük fogsz-e tartozni? Nézzük a részleteket.

Menyasszonyi ruha rendelés

Menyasszonyi ruha rendelés – mi szól mellette?

A menyasszonyi ruha rendelés kétségkívül lehet nagyon gyors és kényelmes. Nem kell esküvői ruha szalonokkal időpontot egyeztetni, azt betartva elmenni a próbára, órákat rááldozni az esküvői ruhák próbájára, majd ugyanezt esetleg megismételni újabb és újabb szalonokkal. Az online menyasszonyi ruha rendelés lebonyolítható akár percek alatt, otthonról, kényelmesen a kanapéról. De ha több oldal több száz ruha kínálatát nézzük is végig, akkor is megvagyunk vele egy-két óra alatt. Végezetül csak kiválasztjuk a nekünk tetsző ruhát, megadjuk az adatainkat, kifizetjük és már végeztünk is, nincs más dolgunk, csak várni, amíg a ruha házhoz jön.
Gyors és kényelmes, igaz? Igen. A kérdés azonban nem az, hanem, hogy megéri-e. A tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztása a nagy napra egy fontos, embert próbáló és fárasztó feladat. Sok menyasszony élvezi és örömét leli benne, sokaknak azonban komoly kihívás és munka. És ez a kulcsszó. Menyasszonyi ruhát nem azért keresünk, hogy gyorsan és kényelmesen túl legyünk rajta, hanem, hogy gyönyörű legyen, tökéletesen álljon rajtunk a nagy napon, a vőlegényünk, életünk párja, a család és a vendégek előtt. Azért keressük, hogy tetszünk benne másoknak és nem utolsó sorban nekünk, saját magunknak.
További valós érv lehet a menyasszonyi ruha rendelés mellett a bőséges és széles választék, az esküvői ruhák több ezres kínálata. Már egyetlenegy weboldalon is ezres nagyságrendben lehet választani menyasszonyi ruhák közül, hát még ha van kedvünk és időnk több oldalt végignézni. Jogosan kérdezi a menyasszony, hogy miért menjek el egy szalonba, ahol jobb esetben is csak egy-két száz ruhából választhatok, ha itt gyorsan és kényelmesen ennek többszöröséből válogathatok?
A kínálat valóban lehet hatalmas, persze más kérdés, hogy mi az, ami meg is van varrva belőle az adott cég raktárában és mi az, amit a rendelés pillanatában fognak gyorsan és hevenyészetten az éppen rendelkezésre álló anyagokból és varrónőkkel megvarrni. Inspirációnak nagyon jók ezek az oldalak, és a többi már inkább csak szerencse kérdése.
Szintén a választékhoz kapcsolódó érv az, hogy menyasszonyi ruhát rendelni külföldről is lehet, sőt, csak onnan érdemes igazán, hiszen ott olyan stílusú, fazonú esküvői ruhákból is lehet választani, amik Magyarországon egyszerűen elérhetetlenek, így biztosan egyedi lesz a menyasszonyi ruhánk.

Menyasszonyi ruha rendelés

Menyasszonyi ruha rendelés – tényleg olcsóbb?

Az utolsó (illetve gyakran a legelső) érv az ár. Online sokkal olcsóbb menyasszonyi ruhát rendelni, mint élőben megvenni. Akkor minek is vesződjek ez utóbbival? Jól fog jönni az itt megspórolt pénz az esküvői meghívókra, a menüre vagy csak a közös élet első hónapjaiban.
Az igazság ezzel szemben az, hogy menyasszonyi ruha rendeléssel nagyon nehéz pénzt spórolni. Persze ha belföldről rendel a menyasszony, nagyon alaposan utánajár a tényleges költségeknek, akkor jó eséllyel annyit fizet, mint amit eredetileg gondol. Viszont a külföldi rendelés esetén az ár sokszor csalóka lehet. Egyrészt devizában kell fizetni, bankkártyával vagy átutalással, ahol először is a bankunk keres rajta jól, az alkalmazott árfolyamok miatt. A szállítási költséget már nyilván belekalkuláltuk, de a legtöbb menyasszonyt meglepetésként éri, hogy a külföldi honlap árához sok esetben hozzá kell adni a vámot, de minden esetben az áfát is, amely ugye 27%. És ezek csak a közvetlen költségek, arról még nem beszéltünk, ha esetleg valamiért vissza kell küldeni a ruhát vagy valamit még utólag kell hozzá megrendelni.

Menyasszonyi ruha rendelés

Menyasszonyi ruha rendelés – mi szól ellene?

Azt már láttuk a menyasszonyi ruha rendelés mellett szóló érvek esetében, hogy a legtöbb mellette szóló érvhez fűzhető kockázat, egy kis kiegészítés, valami, ami akár a menyasszonyi ruha rendelés ellen is szólhat.
Egy további ilyen, a menyasszonyi ruha rendelés ellen szóló érv az, hogy ruhát úgy általában is, nem hogy menyasszonyi ruhát, nagyon ritkán éri meg látatlanban venni. Semmi sem úgy néz ki a valóságban, mint ahogy egy fényképen, amit egy tucatból választottak ki a legjobb képnek, majd kiretusálták. Még ha ugyanaz a ruha is, mint a képen, valamilyen fokú csalódás szinte biztosan garantálható (kivéve, ha erre előre gondoltál). És ekkor még szerencsés voltál, mert – főleg a külföldi, Európán kívüli rendelések esetében – nem ritka az, hogy a postás által meghozott ruha, hát, enyhén szólva, köszönő viszonyban sincs a honlapon látott esküvői ruhával.
A következő csalódás akkor következik be, amikor felveszed a menyasszonyi ruhát. Egyrészt lehet, hogy a méret sem stimmel pontosan, ilyen előfordulhat, ez teljesen természetes. Hiába vannak méret skálák, minden ruha más egy kicsit, minden menyasszony más egy kicsit, nem lehet tökéletes megfelelést elvárni. Aki már vett ruhát úgy boltban, hogy nem próbálta fel előtte, pontosan tudja, miről van szó.
De a méret a kisebb gond szokott lenni, a legtöbb meglepetés akkor jön, amikor a kiválasztott és megrendelt ruha egyáltalán nem úgy áll rajtad, mint a képen, amit láttál róla. Sajnos azt kell, hogy mondjuk, ez is teljesen természetes, mégis nagyon meglepődnek rajta a menyasszonyok. Nincs az a ruha, pláne nem menyasszonyi ruha, ami rajtad, mint egy egyedi nőn, egy egyedi menyasszonyon, ugyanúgy állna, mint azon a modellen, akin lefényképezték. Ez így van a menyasszonyi ruhaszalonokban is, ezért fontos, hogy ott olyan varrónők legyenek, akik tökéletesen méretre alakítják a ruhádat, hogy úgy álljon rajtad, mintha Rád öntötték volna. Ezt meg lehet tenni egy interneten rendelt menyasszonyi ruhával is, de számolj ennek utánajárásával és nem kevés költségével.
Nagyon gyakran halljuk panaszként a ruha minőségével kapcsolatos kifogásokat. A képeken nem úgy nézett ki, mint a valóságban. Nagyon kevés menyasszony jár utána, hogy milyen anyagból készült vagy fog készülni az a ruha, amit megrendel, és még akkor sincs rá semmi garancia, hogy tényleg abból fog. Utólag már nagyon nehéz reklamálni, és itt el is érkeztünk egy nagy hátrányához a menyasszonyi ruha rendelésnek.
Egy szalonban, ha nem tetszik az esküvői ruha, eleve nem veszed meg, nem kölcsönzöd ki. (Eleve, egy szalonban szó lehet kölcsönzésről, menyasszonyi ruha rendelés esetében csak vételről, de persze ez nem mindenkit érint). Ha lefoglalózod, és nem tudják úgy a méretedre alakítani a nagy nap előtt, ahogy azt Te szeretted volna, akkor visszakéred a foglalót és keresel egy másikat. Egy online rendelt ruha esetében sokkal nehezebb a dolgod, hiszen már előre fizettél érte. Ha Magyarországról rendeltél és erősen tudod érvényesíteni egyébként meglévő jogaidat, akkor jó eséllyel visszakaphatod a pénzed (persze nem kevés utána járás, veszekedés és idő után). Hasonlóan „sikeres” lehetsz, ha Európában vásároltál, de ehhez már magabiztos nyelvtudás szükséges. Ha Európán kívülről vásároltál, felejtsd el a pénzed, ezt bebuktad.
Az ár már egyszer szerepelt a menyasszonyi ruha rendelés mellett szóló érvek között. De már ott is jeleztük, hogy ahhoz több feltétel együttes teljesülése szükséges, hogy megérje, és valóban árelőnyről lehessen beszélni. Ha külföldről rendelünk, áfán kívül sokszor vámot is fizetnünk kell, és a méretre alakítás szinte minden esetben jelentkező plusz költségéről sem feledkezel meg, akkor már akár drágább is lehet a ruha, mint ha egy hazai szalonban vennéd meg. És akkor még nem ment semmi rosszul, nem kellett visszaküldeni a ruhát.

A menyasszonyi ruha kiválasztása és megvétele (kölcsönzése) nem egyszerű feladat. Biztos sok idő, sok utánajárást igényel, de mi azt tanácsoljuk, hogy ne ezen akarj spórolni. A menyasszonyi ruha az esküvői központi része, a menyasszony éke a nagy napon. Megéri a belefektetett időt és energiát, hidd el, megtérül.

Itt nézelődhetsz kínálatunkból!

Top