Itt vagy
Blog kezdőlap > Menyasszonyi kisokos > Használt menyasszonyi ruha

Használt menyasszonyi ruha

Használt menyasszonyi ruha

Használt menyasszonyi ruha

A különböző online piactereken és licitálós oldalakon is nagyon sok eladó használt menyasszonyi ruha érhető el.
A kérdés mindig felmerül a menyasszonyokban:

Megéri használt menyasszonyi ruhát venni?
Vagy túl sok a kockázat?
Mi szól a használt menyasszonyi ruha vétele mellett és ellen?

Olvasd tovább, ha kíváncsi vagy a válaszokra.

 

Használt menyasszonyi ruha hirdetések

A legtöbb hirdetés úgy kezdődik, hogy használt, de jó minőségű vagy keveset használt menyasszonyi ruha eladó. A használt menyasszonyi ruhák többsége az online piactereken és licitálós oldalakon keresi a gazdáját. Az is elmondható, hogy nagy többségben magánszemély – volt menyasszony – eladók hirdetik őket.

A kínálat nagyon vegyes.
Vannak tényleg csak egy délután vagy este használt, nagy becsben tartott, esetleg márkás, nagyon szép darabok. Ezek – persze az ártól függően – igazán jó vételek lehetnek.

Ugyanakkor nem ritkák a többször használt, lakodalmat is megjárt (étel- és italfoltok) nem éppen kifogástalan minőségben lévő használt menyasszonyi ruhák is. Ezeket persze nem árt fenntartásokkal megvenni, ha egyáltalán megéri áldozni rájuk.

 

Mire figyeljünk használt menyasszonyi ruha vásárlásakor?

Az első és legfontosabb, hogy online – azaz látatlanban, vagy csak fényképek alapján – soha ne vegyünk menyasszonyi ruhát!

Egyrészt élőben minden ruha máshogy néz ki egy kicsit, mint fényképen.
Másrészt az alapos minőségi vizsgálatot (szemrevételezést) csak élőben lehet megtenni.
Ez nagyon fontos, mert rengeteg olyan hibája lehet egy használt menyasszonyi ruhának, melyek a fényképeken – főleg, ha az előző tulajdonosa direkt úgy akarta – nem látszanak.

Mindenképpen kérjünk tehát személyes megtekintést a használt menyasszonyi ruha megvásárlása előtt.

Ekkor nézzük meg, hogy ép-e, nem szakadt-e, nincs-e feltűnően megragasztva valahol, tiszta-e, vannak-e rajta étel- vagy ital foltok.
Nézzük meg, hogy tényleg az a fazon-e, amelyre gondoltunk, mert a használt menyasszonyi ruha fazonja utólag már nagyon nehezen alakítható.

Természetesen, ha lehetőség van rá, mindenképpen próbáljuk fel a ruhát. Nem baj, ha nem áll tökéletesen, csak túl szűk, túl kicsi ne legyen. Ha kicsit nagyobb a mérete az nem gond, ha ismerünk vagy találunk jó menyasszonyi ruha varrónőt, akkor méretre tudja igazítani.

 

Használt menyasszonyi ruha előnyei és hátrányai

Előnyei:

A használt menyasszonyi ruha igazi nagy előnyének az olcsóságát szokták felhozni. Ez sok esetben igaz lehet, de sok esetben nem. Figyeljünk arra, hogy jellemző, hogy eleinte a menyasszonyi ruhák használtan is igen drágák. A volt menyasszonyok sokszor gondolják azt, hogy engednek 5-10%-ot a vadonatúj ruha árából és így kis veszteséggel tovább tudnak adni rajta. El kell telnie néhány hónapnak – de akár éveknek is – mire rájönnek, hogy használt menyasszonyi ruhát csak az eredeti árnál jóval olcsóbban lehet eladni a piacon. Hiszen ki venne használt ruhát, ha csak pár ezer forinttal olcsóbb, mint ugyanaz vadonatújként? De figyeljünk arra is, hogy ha egy 3-4 éves modellt veszünk használtan, az már egy esküvői ruhaszalonban is jóval olcsóbb, újként, mint a mai modellek.

Ha körültekintően jártunk el, akkor az ár mellett előnye lehet még egy használt menyasszonyi ruhának hogy a ruha a miénk marad. Ezért ha úgy akarjuk, akkor kevésbé kell vigyázni rá, vagy az esküvő után mi is megpróbálhatjuk eladni (ha sikerül), vagy eltehetjük emlékül.

Hátrányai:

Ár-érték alapon rosszul is kijöhetünk egy használt menyasszonyi ruha vásárlása esetén, ezért mindenképpen legyünk tisztában az adott ruha (márka, stílus, fazon, anyag) piaci árával, nehogy a használt menyasszonyi ruha hátrányai között találjuk a mi esetünkben az árát.

A használt menyasszonyi ruha egyik hátránya lehet a kiválasztásába fektetett idő – ha olyan menyasszony vagy, akinek kevés az ideje. A tökéletes esküvői ruha megtalálása egyébként sem 10 perc, de egy esküvői ruhaszalon széles kínálatában válogatva könnyebben és gyorsabban megtalálható, mint a stílust és a fazont ugyan ismerve, de ismeretlenek lakására eljárva egyesével próbálgatni és megtalálni álmaid ruháját.

Ha ügyesek vagyunk, akkor nem hátrány, de figyelni kell arra, hogy ismerjünk vagy keressünk olyan menyasszonyi ruha varrónőt, aki a megvett használt esküvői ruhát utána tökéletesen a méretünkre és az alakunkra tudja alakítani. Aki volt már menyasszonyi ruha próbán, az tudja, hogy a tökéletes esküvői ruha kiválasztása csak a munka és a kinézet 50%-a, a másik felét az adja, hogy tökéletesen a méretünkre is alakítsák azt. Ez egy esküvői ruhaszalon esetében akár vesszük akár kölcsönözzük a ruhát, a legtöbb helyen benne van az árban. Használt menyasszonyi ruha esetében értelemszerűen nekünk kell gondoskodnunk róla.

 

Mi a különbség kölcsönzött és a használt menyasszonyi ruha között?

Sokan kérdezik, hogy miért kölcsönözzenek esküvői ruhát, ha az adott esetben akár már jóval többször is volt használva? Erre nincs egyértelmű válasz, mind a kölcsönzés mind pedig a használt menyasszonyi ruha vétele lehet nagyon jó választás.

Ahogyan használt menyasszonyi ruha vásárlásakor is vehetsz olyat, amit már sokszor viseltek, ugyanúgy esküvői ruha kölcsönzésekor is kaphatsz olyan ruhát, amely rajtad lesz először. Ami a használt menyasszonyi ruha vétele mellett szól, hogy az esküvői ruha a tiéd lesz. Az esküvői ruha kölcsönzés melletti érv, hogy profi menyasszonyi ruha varrónők tökéletesen Rád alakítják álmaid ruháját.

De ha igazán biztosra akarsz menni, akkor nálunk az Eternityben megtalálod a számításaidat. Vadonat új ruhákat találsz hihetetlen áron, kiemelt figyelem mellett.

Itt nézheted meg akciós ruháinkat: Akciós menyasszonyi ruhák

Amennyiben tudásszomjad csillapíthatatlan, úgy figyelmedbe ajánlom a 10+1 pontos Tippgyűjteményünket, melyben mindenre kimerítő választ kapsz az esküvői ruháddal kapcsolatban.

A képre kattintva tudod letölteni:

Top