Itt vagy

Fekete fehér esküvői ruha

fekete fehér esküvői ruha

Fekete fehér esküvői ruha.

Ki mondta, hogy egy menyasszonyi ruha csak fehér lehet?

Mennyire elfogadott egy fekete fehér esküvői ruha?

Ki fognak beszélni, ha ilyen választok?

Meg merjem tenni?

Lássuk a válaszokat!

Fekete fehér esküvői ruha

 

 

 

 

 

 

 

Fekete fehér menyasszonyi ruha Magyarországon.

Magyarországon – a fekete esküvői ruhához hasonlóan – a fekete fehér menyasszonyi ruháknak sincsen nagy hagyománya. Ugyanakkor az elmúlt 20-25 évben megnőtt az ilyen ruhákban tartott esküvők száma, ezért ma már nem számít akkora kuriózumnak, ha valaki ilyet választ. Ha nagyvárosban, fiatalos esküvőt tartasz, akkor nyugodtan válassz magadnak fekete fehér menyasszonyi ruhát!

fekete fehér esküvői ruha

Fekete fehér esküvői ruha vagy fehér fekete, mi a különbség?

Önmagában az, hogy egy esküvői ruha fekete fehér még nem sok mindent jelent. Lehet az egy hófehér ruha, némi fekete mintázattal, díszítéssel, akár a szoknya alján megbújva, akár derékrészen. Sőt, akár beszélhetünk egy fekete szalagról, mely adott esetben akár le is köthető és így a fekete fehér esküvői ruha fehérré változik.

Az ilyen fekete fehér esküvői ruha inkább elfogadott, nem annyira extrém. Tökéletes választás lehet akkor, ha a menyasszony amúgy fehér menyasszonyi ruhát választott volna, de például valamilyen gyászos eseményt jelezni szeretne.

fekete fehér esküvői ruha

 

 

 

 

 

 

 

A másik véglet a fekete menyasszonyi ruha, némi fehér motívummal. Ehhez már tudatos döntés kell, melynek oka lehet az, hogy a fekete csinosít, mert elegánsabbnak gondolja, vagy, mert már a fehér esküvői ruha egyszer megvolt. A fekete menyasszonyi ruha nem is annyira ritka, mint gondolnád, olvasd el a fekete menyasszonyi ruha témában írt korábbi cikkünket!

fekete fehér esküvői ruha

 

 

 

 

 

 

 

 

Az igazi fekete fehér esküvői ruha.

Szerintünk az igazi fekete fehér esküvői ruha se nem fehér, se nem fekete. Tényleg fekete fehér. Ez nagyjából egy maximum 70-30-%-os arányt jelent az egyik szín javára, de nem többet. A fekete fehér esküvői ruháknak nincs olyan nagy hagyománya, mint a csak fehér vagy csak fekete társaiknak. Talán az egyetlen hagyomány, amely hozzájuk köthető, hogy az Egyesült Államokban Halloween napján hagyománya van az esküvőket fekete fehér esküvői ruhában tartani. Ennek okát talán nem kell magyaráznunk, de azért még az USA-ban is viszonylag alacsony a Halloween napján kötött esküvők száma.

fekete fehér esküvői ruha

 

 

 

 

 

 

 

 

A legfontosabb, hogy Te miben érzed jól magad, és, hogy a személyiségedhez mely színösszeállítás illik.

Ha alapjában véve is szereted a fekete színt, akkor ma már nem kell lemondj róla még az esküvődön sem.

Hogy mit fog hozzá szólni a násznép? Remélhetőleg örülni fog neki, hogy az egyéniségedhez legtökéletesebb ruhát választottad az esküvődre.
A fekete ma már nem első sorban a gyász színe, ezt ne feledd!
Sokkal inkább az eleganciával, és kifinomultsággal párosítják, lásd akár egy szép kis fekete koktél, vagy estélyi ruhát, melyet a hölgyek 70%-a ma már fekete színben választ.

Szóval, ha hozzád közel áll a fekete, és szeretnél egy kis színt is belevinni az esküvődbe, ne bizonytalanodj el, ma már csodálatos fekete-fehér ruhákat lehet találni, amiben megtalálhatod a személyiségedhez legközelebb állót.

Ám egy apró jó tanács: még mielőtt kibérelnéd, vagy megvásárolnád Álmaid fekete-fehér esküvői ruháját, az esküvő másik legfontosabb résztvevőével, vagyis a vőlegényeddel beszéljétek át az elképzelésedet, és kérd ki az Ő tanácsát is, nehogy félre értse jelentését a választott ruhádnak. Ha neki is tetszik az ötlet, akkor hajrá, vágj bele bátran, és dobd fel a ruhádat!

A fekete-fehér ruhához a vőlegényedet, sőt az egész esküvődet is könnyebben hozzá öltöztetheted. A díszítést, a tortát, sőt ma már a koszorúslányok ruháját is egyre többen elfogadják feketében.

fekete fehér esküvői ruhafekete fehér esküvői ruhafekete fehér esküvői ruha

Top