Itt vagy
Blog kezdőlap > Egyéb > 7 tipp a menyasszonyi csokor kiválasztásához

7 tipp a menyasszonyi csokor kiválasztásához

menyasszonyi csokor

7 tipp a menyasszonyi csokor kiválasztásához.

A menyasszony egyik legszebb éke a menyasszonyi csokor. De milyet válassz, hogy tényleg tükrözze személyiséged? Mitől gyönyörű egy menyasszonyi csokor? Te sem gondoltad volna, hogy ekkora a választék ezen a téren? Lássuk a menyasszonyi csokor választás 7 trükkjét!

 

1. Mire figyelj a menyasszonyi csokor kiválasztásánál?

Alig pár dologra. A menyasszonyi csokor összeállításakor és kiválasztásakor mindig tartsd szem előtt az egyéniséged, stílusod, alkatod, hajad színét, hogy milyen sminked lesz és persze az esküvő stílusát. Az esküvői csokornak mind formájában, mind színében és stílusában harmonizálnia kell a menyasszonyi ruháddal és az esküvő dekorációjával. Ne akarj mindent egyedül eldönteni, egy jó virágkötő nagyon sok hasznos tanácsot tud adni és tényleg segíthet a választásban.

menyasszonyi csokor

2. Hagyj elég időt a menyasszonyi csokor kiválasztására.

Gyakori hiba, hogy a menyasszonyok csak az utolsó pillanatban, az utolsó héten gondolnak az esküvői csokor elkészíttetésére. Egyrészt nem árt, ha akkorra időzíted a virágkötők látogatását, amikor a főbb kérdések már eldőltek (megvan a menyasszonyi ruhád, döntöttetek az esküvői dekorációról, tudjátok, hogy hol lesz a szertartás, stb), hiszen a menyasszonyi csokrot választod az esküvődhöz és nem hozzá szervezed azt. Ugyanakkor legalább egy hónappal az esküvő előtt már illik közel járni a végső választáshoz.

3. Milyen típusú menyasszonyi csokrot válasszunk?

A leggyakoribbak a tömör, dús, gazdag, kör alakú csokrok, hiszen jól kézben tarthatóak, ezért praktikusan és nagyon szépen fotózhatóak. Népszerűségük nem véletlen, de nyugodtan eltérhetsz tőlük, hiszen egyes ruhákhoz vagy egyes menyasszonyok alakjához nem annyira illenek. Itt is a legjobb tanács, amit adhatunk, hogy az esküvői ruha fényképével és személyesen kérd ki a virágkötőd tanácsát. Ő tudni fogja, hogy a lágy esésű hosszú ruhákhoz inkább a csepp alakú, vízesés formájú csokrok állnak jobban, vagy a nagyon vékony, törékeny menyasszonyoknak a kézi csokrok, magasoknak a körcsokrok, és így tovább. Ne félj igénybe venni a segítségüket!

menyasszonyi csokor

 

4. Hány fajta virágból álljon egy menyasszonyi csokor?

Régebben gyakori volt, hogy csak egy fajta virágból készítettek esküvői csokrokat, de ma már általában 3-4 különböző virág használata az elterjedt. Ennél többet nem érdemes erőltetned Neked sem, de azt tanácsoljuk, hogy mindig válassz egy domináns virágot a csokrodhoz, amely kiemelkedik, amely meghatározó motívuma az esküvői csokornak. A legelterjedtebb virágok a rózsa, kála, orchidea, liliom, hortenzia, krizantém, tulipán, frézia, boglárka, írisz, de még lehetne sorolni. Válassz olyan virágot, amely Neked tetszik, amely a kedvenced, amely a legjobban kifejez Téged.menyasszonyi csokor

 

5. Fehér vagy színes a menyasszonyi csokor?

Az esküvő klasszikus színe a fehér. A fehér virág a szűziesség, ártatlanság jelképe, és gyakorlatilag bármilyen ruhához passzol. További előnye, hogy nem veszi el a teret a többi kiegészítőtől. Ugyanakkor a legtöbb mai menyasszony ma már sokkal kreatívabb, szabadabb elképzelésekkel és színes fantáziával rendelkezik. Továbbra is a leggyakoribb szín a fehér, de ha úgy gondolod, bátran válassz színes esküvői csokrokat, igazán gyönyörűek tudnak lenni!

menyasszonyi csokor

6. Menyasszonyi csokor vizes oázisban.

Hallottál már a vizes oázisról? Nem? Akkor itt az ideje, hogy megismerkedj vele. A vizes oázis gyakorlatilag egy szivacstégla, melybe könnyen beletűzhető a vágott virág. Nagyon esztétikusan, szinte észrevétlenül elkészíthető, és nagyon fontos eleme a menyasszonyi csokornak. Gondolj arra, hogy a virág egész nap a kezedben lesz, a szertartások és a fotózás ideje alatt is – és jó lenne, ha elejétől a végéig megőrizné frissességét, tartását.

menyasszonyi csokor

7. Válassz egy jó virágkötőt!

Talán ezzel kellet volna kezdenünk, hiszen ez a legfontosabb. Egy jó virágkötő nem csak attól jó, hogy szép virágokat tud beszerezni és gyönyörű csokrokat tud kötni (bár kétségkívül ez is nagyon fontos), hanem attól is, hogy van tapasztalata, tanácsot ad, segít, sokszor akkor is, ha nem kérdezed. Amikor (egy egyébként nem éppen olcsó) esküvői csokrot veszel, akkor nem csak a virágot veszed meg, hanem egy szolgáltatást, melynek része a tanácsadás, segítségnyújtás a döntésben. Olyan virágkötőhöz ne menj, aki arra a kérdésre, hogy milyen csokrot ajánl, nem tud, vagy nem akar válaszolni.

Szereted a kihívásokat? Akár magad is elkészítheted a csokrodat, itt van hozzá egy kis segítség.

Ha már megvan a ruhád, de még nincsenek kiegészítőid hozzá, akkor nézz szét nálunk és válogass kedvedre!

Top