Itt vagy
Blog kezdőlap > Menyasszonyi ruha fazonok > A vonalú menyasszonyi ruha > Miért népszerű az A vonalú menyasszonyi ruha?

Miért népszerű az A vonalú menyasszonyi ruha?

a vonalú menyasszonyi ruha

Miért népszerű az A vonalú menyasszonyi ruha?

Azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy a menyasszonyok körében valamennyi felmérés szerint az A vonalú menyasszonyi ruha a legnépszerűbb.  Az azonban már meglepőbb, hogy a legtöbb divattervező szerint is az A vonalú esküvői ruha a legszebb. Miért van ez? Mi az, amit egy A vonalú menyasszonyi ruha tud, és a többi nem? Van mögötte valóság, vagy csak egy legendával állunk szembe? Ennek és még néhány titoknak járunk utána cikkünkben.

a vonalú menyasszonyi ruha

Hogyan is néz ki egy A vonalú menyasszonyi ruha?

Könnyű felismerni egy tipikus A vonalú menyasszonyi ruhát, hiszen a nevét is onnan kapta, hogy egy A betűt formál. A ruha felső része szorosan a testre illeszkedik, követi annak vonalát, a legtöbbször beépített fűzővel. A derékvonaltól (egyes ruháknál már a mellrésztől, míg másoknál egy kicsit lentebbről, a csípővonaltól) lágyan, fokozatosan bővül a ruha, egészen a szegélyéig, így formázva meg a ruha nevében visszaköszönő A betűt. Ami megkülönbözteti a báli fazonú ruhától, hogy itt a derék és a csípő területén is szépen felfekszik a ruha anyaga, nincs nagy volumen, nincs nagy mennyiségű anyag használat.

További jellemzője az A vonalú menyasszonyi ruháknak a testhez simuló míder, melyet egybevarrnak a szoknyával. A míder lehet pánt nélküli, többféle pántos, rövid-, illetve hosszú ujjú vagy ejtett vállú. A szoknyához általában kisebb abroncs is elegendő, míg maga a szoknya lehet szimmetrikus vagy aszimmetrikus. A derékvonal általában hagyományos, de lehet akár ejtett is. Az A vonalú menyasszonyi ruhák lehetnek akár kétrészesek is, a felső- és a szoknyarész készülhet különböző anyagokból is.

a vonalú menyasszonyi ruhaa vonalú menyasszonyi ruhaa vonalú menyasszonyi ruha

 

Mit tud az A vonalú menyasszonyi ruha, amit mások nem?

Először is univerzálisak abban az értelemben, hogy nincs olyan esküvő, ahol ne lehetne viselni őket. Legyen szó szabadtéri, családi, templomi vagy nagyvárosi esküvőről, mindenhol szépen mutatnak, minden környezetbe illenek. Ennél azonban sokkal többet is tudniuk kell, ha annyira népszerűek a menyasszonyok körében.

Tudnak is, mégpedig azt, hogy a legtöbb menyasszony az A vonalú menyasszonyi ruhákban néz ki a legjobban, ez hozza ki az alakjukból a maximumot. Tökéletes választás azoknak, akik szeretnének karcsúbbaknak tűnni a nagy napon (ki nem?). Miért van ez?

A titok a szoknyaformában keresendő. Ez szépen palástolja a szélesebb csípőt és remekül minimalizálja a kerekded formákat. Szépen elrejti a vastagabb combokat. Akkor is egy A vonalú menyasszonyi ruha a legjobb választás, ha rövid a derekad, mert sokkal karcsúbbnak és légiesebbnek fogsz benne tűnni. Az A vonal az alacsony menyasszonyokat nyújtja, a telteket pedig karcsúsítja. Ez azért van, mert a ruha szabása az ember tekintetét a vonalak által meghatározott hosszanti varrásokra vezeti.

a vonalú menyasszonyi ruha

Az A vonalú menyasszonyi ruha további praktikái.

Az A vonal rengeteg strukturális elemet tartalmazhat, mint például vízszintes varrások, melyek kiemelik a menyasszonyi ruha, és ezáltal a menyasszony derekát. Az A vonalú menyasszonyi ruhák hossza is szabadon variálható, lehet rövidebb, térdig érő, modernebb esküvőre, de akár földig érő, kis uszállyal, hagyományosabb esküvőkre.

Attól függően, hogy milyen megjelenést szeretnél, az A vonalú menyasszonyi ruha anyagával is lehet befolyásolni az összképet. Ha hangsúlyozni szeretnéd az esküvői ruha A vonalát, válassz nehezebb selymet vagy szatént, ami jobban tartja a formáját. Ha egyszerűbb külsőt szeretnél, nőies vonalat, akkor válassz egy könnyebb selymet, ami természetes esést ad az A vonalú menyasszonyi ruhának.

Szintén variálható az A vonalú menyasszonyi ruha szoknya része. Lehet szimmetrikus vagy aszimmetrikus, de bármelyiket is válaszd, sokkal stílusosabbá, egyedibbé teheted az esküvői ruhát, ha csipke vagy gyöngy díszítést is kérsz rá, esetleg színes szalagot. A díszítésnek csak a ruhaterveződ, illetve saját magad szabhat határt.

Az alábbi oldalon több ezer A vonalú menyasszonyi ruha van összegyűjtve, ha inspirációra van szükséged: A vonalú menyasszonyi ruhák

Ha pedig már aktívan keresed a ruhádat a nagy napra, kedvedre válogathatsz A-vonalú menyasszonyi ruháink közül is.

Top