Itt vagy
Blog kezdőlap > Menyasszonyi ruha divat > Mi a különbség uszály és uszály között?

Mi a különbség uszály és uszály között?

menyasszonyi ruha uszály

Az uszály kiválasztása nemcsak esztétikai, hanem praktikussági kérdés is. A plakátokon és a filmekben sokszor gyönyörű, hosszú típusokat látunk, de a nagy napon lehet, hogy ez inkább kényelmetlen lesz, mint szép. Mekkora az a méret, amivel még nem okoz gondot az oltár elé vonulni vagy végigtáncolni az estét?

 

A legrövidebb típus a seprő

Kezdjük a téma boncolgatását az egyes uszályfajták bemutatásával. A legrövidebb a seprő, amely az esküvői ruhának mindössze 20-40 centiméteres folytatását jelenti. A nevét onnan kapta, hogy ahogyan lépdelsz, egy seprűhöz hasonlóan söpri a padlót. Tökéletes választás, ha a szabadba szervezed a nagy napot vagy az egyszerűség híve vagy, de szeretnéd becsempészni a finom eleganciát.

seprő menyasszonyi ruha uszály

A kápolna még nem túlzás

Ha szeretnél nagyobb feltűnést, de tartasz attól, hogy nem tudsz mit kezdeni a magad után húzott uszállyal, akkor a kápolna uszályt ajánljuk. Ez ugyanis még nem túl sok, viszont eléred vele, hogy megakadjanak rajta a tekintetek. A nagyjából 1,5 méteres változat nagyon jól kiemeli a vonalaidat és kifinomult megjelenést kölcsönöz, ugyanakkor nem túl hivalkodó.

Menyasszonyi ruha kápolna uszállyal

Ha drámai hatásra vágysz

Véletlenül sem szeretnénk lebeszélni a drámai hatásról. Ha erre vágysz, akkor figyelmedbe ajánljuk a terebélyes katedrális uszályt, amely két méteres hosszával az egész násznép figyelmét felkelti. Fontos viszont, hogy erre felkészülj, ugyanis a viselése igen nagy figyelmet (és segítő kezeket) igényel nemcsak a hossza, hanem a súlya miatt is.

katedrális menyasszonyi ruha uszály

A hercegnők választása

A hercegnők persze ezt a kérdést sem aprózták el. Gondoljunk például Dianára, aki több méter hosszan húzta maga után az uszályát. A típus elnevezése sem véletlen, hiszen a több mint 3 méteres változatokat a királynői jelzővel illetik. Ez a több száz fős, nagy felhajtású esküvőkön tökéletesen mutat, ezen kívül jó ötleteket ad a fotózáshoz.

Hercegnő menyasszonyi ruha uszály

Mérlegelj a döntés előtt

Annak eldöntésére, hogy nálad melyik típus lesz a befutó, érdemes többféle uszályt felpróbálnod a szalonban és sétálnod bennük egy kicsit. Figyelj arra, mennyire találod kényelmesnek, mennyire tudod könnyedén kezelni, hogyan tudsz benne megfordulni.

Gondold végig azt is, lesznek-e segítőid – ha nem, akkor azt javasoljuk egy kisebb mellett tedd le a voksod. Amennyiben kicsit nehezebben barátkozol meg vele, akkor érdemes a lecsatolható verziók között is szétnézned. Ezzel kompromisszumot köthetsz, hiszen a ceremónián viselheted és húzhatod magad után, a lagziban viszont leveheted, így biztosan nem lesz az az érzésed, hogy valami korlátoz a mozgásban.

Top