Itt vagy
Blog kezdőlap > Menyasszonyi ruha divat > Örömanya vagy? Segítünk eldönteni, mit viselj az esküvőn

Örömanya vagy? Segítünk eldönteni, mit viselj az esküvőn

Esküvői ruha örömanyáknak

Az esküvő elsősorban az ifjú párról szól, de örömanyaként mi is a legjobb formánkat szeretnénk hozni az eseményen. Érthető, hiszen ránk is jelentős figyelem fog összpontosulni, gyakran állunk majd a fényképezők vagy kamerák kereszttüzében. Ahhoz, hogy igazán csinosak legyünk a nagy napon, érdemes néhány szempontot figyelembe venni a ruhaválasztáskor.

 

Örömmel fogadjuk az eljegyzés hírét, de mi lesz rajtunk az esküvőn?

Anyaként a gyermekünk mellett vagyunk minden fontos lépésénél. Amikor kibújik az első foga, feláll vagy először megy iskolába. Hozzánk fordul, ha nem jön össze valami, ugyanakkor hatalmas örömmel meséli, ha siker éri – megvan egy vizsga vagy a várva várt előléptetés.

És persze az elsők között szólnak nekünk, amikor eljegyzésre kerül a sor. Ilyenkor leírhatatlan boldogság önt el minket, hiszen az egyik legfontosabb ember az életünkben meghozott egy igen komoly döntést – és persze azért is izgatottak leszünk, mert ez azt jelenti, hogy lassan elérkezik az unokázás ideje.

Mivel nők vagyunk, ezért a következő gondolatunk, hogy mit fogunk felvenni. Megállunk a tükör előtt, tüzetesen végignézünk magunkon, majd vadul elkezdünk azon gondolkodni, milyen színű, szabású darab mellet tegyük le a voksunkat. És egyáltalán hol kezdjünk el nézelődni.

 

Nagy kérdés a tükör előtt állva: milyen az alkatunk?

Először is tisztázzuk le magunkban, hogy bármilyen alkatunk van, lehetünk csinosak a nagy napon. Csak meg kell találnunk a megfelelő ruhát, amelynek felkutatásához több tényezőt kell figyelembe vennünk.

Ebben az esetben is érvényes, hogy egy jó szabással több centit faraghatunk le: vegyük számításba, melyik testrészünket szeretnénk kevésbé hangsúlyozni, illetve melyikre szeretnénk irányítani a tekinteteket.

A testalkatnak kiemelt szerepe van. Amennyiben derékban erősebbek vagyunk, válasszunk lezserebb egybe részes – mell alatti szabású, vagyis empire vagy A-vonalú darabot – vagy egy kétrészes együttest. Utóbbi jobban karcsúsítja a derekat, ráadásul praktikus, mert később kombinálhatjuk a ruhásszekrényünk más darabjaival.

Ha úgy gondoljuk, nem elég kerek a vállunk, akkor válasszunk egy diszkrét, válltöméses kosztümkabátot. A szép dekoltázsunkat pedig nemcsak a vékony pántos vagy a pánt nélküli, hanem a hosszú ujjú, bevágott darabokkal is kiemelhetjük – persze ügyeljünk arra, hogy mindez ízléses határokon belül maradjon.

Amennyiben szeretnénk elterelni a figyelmet a felsőtestünkről, kerüljük az ezen a részen díszített alkalmi ruhákat. Helyette inkább olyan mellett tegyük le a voksunk, ami az alsó részekre összpontosít – ilyenek többek között az egyenes vonalú fazonok.

Örömanya ruha esküvőre

Jöjjenek a finom részletek

Törekedjünk arra, hogy az öltözékünk minél jobban harmonizáljon a menyasszonyi ruha, illetve az esküvő stílusával. A mesebeli hangulatnál például létjogosultsága van a púderrózsaszínnek vagy a levendulának, a természetesség jegyében megrendezett nagy napra pedig jó választás a menta.

Extravagáns az ara ha színes ruhában vonul az oltár elé? Akkor éljünk mi is bátran a színek nyújtotta lehetőségekkel, viszont különösen ügyeljünk a két öltözék közötti összhangra. Egy világossárga esküvői ruha mellett például az örömanyán jól mutat egy égszínkék ruha.

Általában azt mondják, hogy a ruha legyen egyszerű és elegáns. Utóbbi mellett mi is kiállunk, viszont úgy gondoljuk, a legfontosabb, hogy igazán jól érezzük magunkat a kiválasztott darabban. Mivel egész este ezt fogjuk viselni, igen kellemetlen lehet, ha folyamatosan igazgatnunk kell magunkon.

Ha a fiatalos örömanyák táborát gyarapítjuk, akkor jól fogjuk magunkat érezni a kétrészes szoknyás kosztümben vagy egy ceruzaszoknyában, illetve egy hozzá illő különleges blúzban. Az igazi romantikus stílus képviselőjeként pedig örömanyaként is teret adhatunk a fodroknak, flittereknek, illetve csipkéknek.

A hagyományos irányzat kedvelőinek a letisztult, egyenes szabású örömanya ruhákat ajánljuk az esküvőre, amelyet ki lehet egészíteni egy stólával vagy egy boleróval. Ezt természetesen nagyban befolyásolja az is, milyen évszakban kerül megrendezésre a nagy nap.

 

Legyünk összhangban a partnerünkkel

Valószínűleg nem egyedül, hanem a párunkkal jelenünk meg az eseményen, ezért legyen valami az öltözékünkben, ami az összetartozást jelképezi. Ez lehet például egy nyakkendő vagy egy zakózsebbe helyezett virág, amely harmonizál az örömanya ruha színével.

Az esküvőn nem kell a háttérben meghúzódnunk, éppen ellenkezőleg: a fiatalok biztosan örülnek neki, ha aktívan beszélgetünk a vendégekkel vagy „megmentjük” őket egy-egy szituációból (amikor például azt látjuk rajtuk, hogy már fáradtak és az egyik rokon már régóta szóval tartja őket).

Top