Itt vagy
Blog kezdőlap > Menyasszonyi ruha divat > Hogyan válassz esküvői ruha fazont?

Hogyan válassz esküvői ruha fazont?

Esküvői ruha fazonok

Hányszor jelent már meg a lelki szemeid előtt, ahogyan az oltár elé vonulsz? Ahogyan lépésről lépésre haladsz a vőlegényed felé édesapád mellett. Néha kipillantasz a násznép egy-egy tagjára, akik széles mosollyal válaszolnak. A filmbe illő jelenetet azonban tönkre tudja tenni, ha kényelmetlenül érzed magad a ruhádban – ezért nem mindegy, milyen fazont választasz.

 

A típusismerettel lerövidítheted a keresésre fordított időt

Ne szaladjunk tehát előre, időzzünk el egy kicsit a szervezésnél, azon belül is a ruhaválasztásnál. A szalonban rengeteg ruha vesz körül és első ránézésre több is szimpatikus lehet, de hidd el, a végén csak egy olyan lesz, amibe igazán beleszeretsz.

A keresésre napok, sőt hetek is rámehetnek, de van néhány szempont, amelyek szem előtt tartásával célirányosan indulhatsz útnak – így hamarabb rátalálhatsz az „igazira”. Ha van már bármilyen elképzelésed például a hosszal vagy a díszítéssel kapcsolatban, máris egy lépéssel közelebb vagy a sikerhez.

Van viszont egy tényező, ami a kényelem szempontjából sokkal fontosabb ezeknél. Ez pedig az esküvői ruha fazonja. A különböző típusok nagy játszóteret biztosítanak, mert a segítségükkel kihangsúlyozhatod azokat az idomaidat, amelyekre büszke vagy, ugyanakkor elterelheted a figyelmet azokról a tulajdonságaidról, amelyek zavarnak.

 

Alma vagy körte?

A kiindulási pontot a testalkatod jelenti. Amennyiben ezzel kapcsolatban bizonytalan vagy, állj a tükör elé és vedd magad alaposan szemügyre – csak őszintén.

Ha felsőtestben vagy erősebb, tehát szélesebbek a karjaid, ehhez képest keskenyebb a csípőd, akkor alma testalkatod van. A figyelmet ebben az esetben érdemes a tested alsó részére terelni, amelyhez jó választás például az egyenes vonalú fazon. Egy pánt nélküli esküvői ruhában ugyancsak tündökölhetsz, viszont kerüld azokat a darabokat, amelyek kihangsúlyozzák a felsőtested és magasan záródnak vagy ezen a részen van túlsúlyban a díszítés.

Nőies, széles csípőd és ehhez képest kisebb vállad van? Akkor te az ún. körte típusúak táborába tartozol. Értelemszerűen a cél egy kicsit háttérbe szorítani az alsótested, amit az olyan magas derekú vagy a bő szoknyájú esküvői ruha fazonokkal érhetsz el, mint az A-vonalú, ezen kívül jöhetnek a mellrésznél gazdagon díszített megoldások, illetve a V-kivágás.

 

Az alkat, amit sokan irigyelnek

Ha homokóra alakod van, akkor valószínűleg sokan irigykednek rád, hiszen meglehetősen jó arányokkal rendelkezel. A felsőtested és a csípőd majdnem egyforma, a derekad vékony és hangsúlyos, tehát szimmetrikus a formád.

Többféle szabás közül válogathatsz, a végső döntésben nagy szerepet játszik a magasságod. Összességében azok a ruhák előnyösek, amelyek követik az alakodat vagy amelyek kiemelik a derekadat. Az A-vonalú, illetve a karcsúsított esküvői ruha fazonokban egyaránt ragyoghatsz.

Bátran választhatsz V-nyakú felsőrészt – akár egy mélyebben dekoltáltat –, de jól fog állni egy pánt nélküli vagy az ejtett vállú, szív formájú megoldás is. A nőies derekad kihangsúlyozhatod a hátul nyitott darabokkal, ha pedig szeretnéd kerekebbnek mutatni a feneked, akkor az anyag ráncolásával érdemes játszanod.

Korábban említettük a magasságot. Amennyiben nyúlánkabbnak szeretnél tűnni, akkor inkább egy egyszerű szabású ruha mellett tedd le a voksod és kerüld az olyan habos darabokat, amelyek megtörik az alkatot.

 

Az egyenes és az erősebb alkat

Olyan vonalaid vannak, mint egy modellnek? Egyenes alkat, a derekad és a csípőd között minimális az eltérés? Akkor neked kifejezetten jól jön a derékrészen lévő berakás vagy az öv – mert kecsesebbnek mutatja a derekad –, a felső részen pedig teljes jogosultsága van a fodroknak, gyöngyöknek és a csipkének.

Az esküvői ruha fazonok közül a sellő vagy az A-vonalú darabokat ajánljuk, V-nyakú, szív formájú vagy nyakba kötős felsőrésszel. Mivel ez a testalkattípus általában visszafogott adottságokkal bír a kebleket illetően, ezért érdemes a push-up melltartót viselned.

Még egy típusról szeretnénk említést tenni: az erősebbről. Ebbe tartozol, ha kerekebbek a vállaid és van egy kisebb pocakod, a melleiden és a csípődön ugyanolyan hangsúly van. Ebben az esetben érdemes kiemelned a felsőtested adottságait a V-nyakkal, az egyenes vonallal, de lehetőleg ne ess túlzásba a flitterekkel, gyöngyökkel és fodrokkal. A csípőd vonaláig testhez álló, valamint a mell alatt bővülő darabokban jól fogod magad érezni.

Most a legjellemzőbb testalkatokat vettük végig, azonban előfordul, hogy valakinek teljesen egyedi arányai vannak. Amennyiben bizonytalankodsz a kérdésben, bátran kérdezd meg a szalonban a szakértőt. Mielőtt elkezdesz próbálni, feltétlenül tisztázzátok le a testalkatod, mert ez alapján könnyebben le tudod szűkíteni a potenciális esküvői ruhák körét.

Esküvői ruha fazon

Top