Itt vagy
Blog kezdőlap > Kismama esküvői ruha > Erre a 4 dologra mindenképpen figyelj, ha kismamaként kaptál meghívást egy fontos alkalomra

Erre a 4 dologra mindenképpen figyelj, ha kismamaként kaptál meghívást egy fontos alkalomra

kismama alkalmi ruha

Nőként az egyik legmeghatározóbb időszak az életünkben, amikor babát várunk. A kilenc hónap alatt azonban könnyen előfordulhat, hogy meghívást kapunk egy különleges eseményre, sőt az is elképzelhető, hogy mi állunk oltár elé.

 

Vannak apróságok, amelyekkel felkészülhetsz

A megváltozott állapot egy kicsit megnehezítheti az előkészületeket és az eseményeken való részvételt. Egy idő után próbatételnek tűnhet az ünneplés, de van néhány dolog, amellyel elkerülheted az esetleges kellemetlenségeket – és a különleges események szép emlékek lesznek. Nagyon sok forgatókönyvre kell gondolnod. Ezek közül persze valószínűleg nem következik be mind, viszont jobb félni, mint megijedni.

Az első tanácsunk, hogy mindig legyen nálad frissítő. Vendégként ezt könnyebben meg tudod oldani, de ha te állsz az oltár elé, akkor gondoskodj róla, hogy legyen melletted valaki, aki figyel rád. Az italba kerülhet egy kis cukor, sőt akár néhány falat nassolni való is lapulhat a táskátokban. Ha te vagy a főszereplő, kérdezd meg a szertartás előtt, mindezt hogyan lehet megoldani. Hidd el, sokkal nyugodtabb leszel akkor is, ha végül nem élsz a lehetőséggel – különösen akkor, ha hajlamos vagy a rosszullétre.

 

Válassz az állapotodnak megfelelő ruhát

A második tippünk a ruha és a cipő kiválasztására vonatkozik, ami egyébként is kritikus pont, hiszen szinte egész nap (vagy este) ezek lesznek rajtad. Amikor elkezdesz nézelődni, akkor tartsd szem előtt, hányadik hónapban vagy, illetve melyik hónapban leszel, amikor elérkezik az esemény. A cipővel kapcsolatban arra ügyelj, hogy a terhesség alatt lazábbak az ízületek, ezért ne a magas sarkú darabok között nézelődj. A súlypont általában az ötödik hónaptól kezdve változik, ezért ebben az esetben az alacsonyabb sarok jobb döntés.

Sokan követik el azt a hibát, hogy nem a kismama alkalmi ruha mellett teszik le a voksukat, hanem a pocakjuk növekedésének megfelelően folyamatosan nagyobb méretű darabokat választanak. A legjobb, ha kifejezetten kismamákra szabott alkalmi ruhákat keresel, a nagyobb ruhák ugyanis nem ebben az állapotban kialakult arányokhoz igazodnak. Ez érvényes akkor is, ha a meghívottak listáján szerepelsz és akkor is, ha rólad szól a nap.

Gyakori eset, hogy a kismamák kiválasztanak egy ruhát, amibe beleszerettek, pár hónappal később viszont olyan lesz, mintha összement volna. Éppen ezért praktikus, ha nem hónapokkal korábban foglalod le, mert lehet, hogy többet szedsz magadra, mint amennyit gondoltál – természetesen nem kell megijedned, hiszen ez természetes folyamat. Ebben az esetben viszont könnyen előfordulhat, hogy nem tudnak eleget kiengedni belőle.

 

Ne sajnáld az időt a próbára

A harmadik tanácsunk a próbára vonatkozik. Ennek során elsősorban a kényelem lebegjen a szemed előtt. Próbálj fel több darabot, mozogj bennük egy kicsit és figyeld meg, könnyen kapsz-e benne levegőt. A fűzős, derékban szűkebb szabású költeményekről mondj le, részesítsd előnyben a lefelé bővülő alkalmi ruhákat.

Próbálj többször, mert nem csak a pocakod, hanem a melled is folyamatosan nőni fog. A legjobb, ha még az eseményt megelőző napokra is beiktattok egy méretre igazítást – biztos, ami biztos alapon.

A próbát és a döntést megkönnyíti, ha elhívod magaddal egy őszinte barátnődet vagy családtagodat. Mindenképpen olyan kísérőd legyen, aki nem fél megmondani a véleményét, de ezt úgy csomagolja, hogy ne bántson meg. Ha bizonytalanok vagytok, kérdezzétek meg a szalonban lévő szakértőt. A tapasztalatára alapozva olyan dolgokra világíthat rá, amelyekre eredetileg egyikőtök sem gondolt.

 

Válassz olyat, amiben magadat látod

A negyedik tanácsunk, hogy a választásod mindenképpen tükrözze a személyiséged és a stílusod. Nem kell meghazudtolnod magad: ha a hétköznapokon is szereted a csillogást, válassz flitterekkel és gyöngyökkel díszített darabot. Az extravagáns iránynak hódolva pedig dönthetsz a színes vagy a különleges szabású kismama alkalmi ruhák mellett.

Emeled ki nyugodtan azokat a testrészeidet, amelyeket szeretsz. Senki nem várja el, hogy takargasd magad, a megjelenésed most is lehet lélegzetelállító. Mindig is szeretted a kerek vállaidat vagy a szépen kirajzolódó hátad? Esetleg a dekoltázsodat irigyelték? Mutasd meg ezeket ízlésesen – meglátod, neked is nagyobb magabiztosságot fog adni.

Díszítés ide, csipke és szatén oda, a legfontosabb tényező a komfort legyen, vagyis minél könnyebben tudj benne mozogni, tehát legyen laza az esése. Ezek az alkalmak egyébként is gyakran hosszúra nyúlnak – különösen, ha te vagy a menyasszony. A kényelemmel azonban nagyon sokat tehetsz azért, hogy valóban jól bírd a napot (vagy az estét).

Top