Itt vagy
Blog kezdőlap > Koszorúslányruha > Hogyan jussatok dűlőre a koszorúslányruha választásakor?

Hogyan jussatok dűlőre a koszorúslányruha választásakor?

koszorúslányruha

Mivel a nyoszolyólányok lesznek a felvezetőid, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen a megjelenésük. Az ápolt, szép frizura, smink és kezek mellett a megjelenésük fő attrakciója a koszorúslányruha.

 

Ennek kiválasztása azonban több kérdést vet fel:

  • Ki fogja kiválasztani?
  • Kölcsönözzetek vagy varrassatok?
  • Ki fizesse?
  • Mi a helyzet akkor, ha nem értetek egyet?
  • És akkor, ha több koszorúslányod van?

 

A bőség zavarával találhatjátok szemben magatokat

Szinte végtelen szín és szabás közül lehet választani, a helyzetet pedig bonyolítja, ha nem csak egy ismerősödet kéred fel a feladatra. Ez akkor okozhat fejtörést, ha a kiválasztottaknak eltér a testalkatuk vagy különböző korban vannak – például az egyikük a cuki, óvodás unokahúgod, a másik pedig a legjobb barátnőd.

Először is azt javasoljuk, ne egyedül döntsd el, mit viseljenek. Üljetek le és beszéljétek meg egy kávé mellett, kinek milyen elképzelései vannak. Lehetőleg mindenki testalkatát és bőrtónusát vegyétek figyelembe, hiszen ezek lesznek az irányadó szempontok.

Ha nem tudtok dőlőre jutni és nem találtok olyan árnyalatot, ami mindenkinek megfelel, akkor dönthettek úgy is, hogy csak a szabás lesz egyforma. A színeknél azonban ügyeljetek arra, hogy passzoljanak egymáshoz – és természetesen a menyasszonyi ruhához.

Jobb, ha számítasz az eltérő véleményekre. Ezeket lehetőleg ne felháborodással reagáld le, helyette beszéld meg és köss kompromisszumot. Mivel nagyon széles a koszorúslányruha-kínálat, így biztosan találtok olyat, ami mindenkinek megfelel.

 

Ki állja a cechet?

A következő, szinte minden esetben felmerülő kérdés a bérlés kontra vásárlás vagy varratás szokott lenni. Gondoljátok végig, tudják-e más alkalommal is viselni a kiválasztott darabot. Ha igen, akkor inkább legyen a sajátjuk, de ha nem, akkor jobb megoldás a kölcsönzés. Nem csak anyagi szempontokról van szó, hanem arról is, hogy feleslegesen foglalná a helyet a szekrényben.

És akkor jöjjenek a piszkos anyagiak. Véletlenül se kerüljétek a témát, igenis fontos letisztázni, ki fizeti a ruhát. A hagyomány szerint abban az esetben, ha a menyasszony kéri fel a feladatra a nyoszolyókat, akkor ő állja.

Ez azonban nincs kőbe vésve, a terhet átvállalhatják a koszorúslányok, sőt akár a nászajándék is lehet. Így két legyet ütnek egy csapásra, hiszen nem kell plusz köröket futniuk az ajándék után – vagyis mindkettőtöknek praktikus megoldás.

Ebben az esetben viszont fontos, hogy egyetértsetek a választásban. Amennyiben egyedi igényed van és azt látod az arcukon, hogy csak azért fogadják el a döntésed, mert szeretnek, akkor inkább vállald fel a költségeket. Valljuk be őszintén, nem lenne szép dolog elvárni tőlük, hogy olyanért adjanak ki pénzt, amiben nem érzik magukat komfortosan.

Az anyagiaknál maradva meg kell említenünk a csokrot is. Ez ugyanis más lapra tartozik, a ruhától függetlenül az arának (vagy a családjának) illik állnia a kontót a virágosnál. Egyébként ugyanez érvényes a kardíszekre és a koszorúlányok által feltűzött férfiak gombdíszeire is.

Koszorúslányruha

Mit tehetsz, ha eltér a véleményetek?

Előfordulhat, hogy nem egyeznek az elképzeléseitek, különösen akkor, ha többen vesztek részt a döntéshozatalban. Bár ez a te nagy napod, jobb, ha jól érzik magukat a kiválasztott ruhában – így biztosan őszinte lesz a mosolyuk.

Tegyük fel, hogy nézeteltérés adódik köztetek a szabás miatt. Te úgy gondolod, ami a barátnődön/rokonodon van, előnytelen, ő viszont lelkesen forgolódik a tükör előtt. Próbáld ezt úgy kezelni, mint egy átlagos ruhaválasztást. Finoman célozz rá, hogy nem rossz, de inkább valami mást tudsz elképzelni, majd igyekezz felmutatni egy kecsegtetőbb alternatívát.

Ez a színekre és a fazonra egyaránt érvényes. Szánjatok elegendő időt a próbára, hiszen ez a ruha minden esküvődről készülő képen és felvételen meg fog jelenni. Amennyiben bizonytalankodtok, nyugodtan kérjétek ki a szalonban dolgozók véleményét.

Általában nagy tapasztalattal rendelkeznek a téren és jó szemük van ahhoz, hogy megállapítsák, kinek mi áll jól. Ráadásul elképzelhető, hogy olyan darabot ad a kezetekbe, amire elsőre nem gondoltatok, felvéve viszont azonnali szerelem lesz. Ezen kívül több szem többet lát – persze nem kell a szomszéd véleményét is kikérni.

Talán te is azok közé tartozol, akik nemcsak egy, hanem több ismerőst kérnek fel. Ilyenkor még nagyobb a konfliktusveszély, de ha jól kezeled, nem lesz probléma. Igyekezz pártatlan maradni és kompromisszumot javasolni.

Ez lehet a fentebb már említett közös szabás és eltérő szín vagy éppen az azonos szín és eltérő szabás. Mindkét esetben nagyobb lesz a mozgásteretek, így mindenki megtalálhatja a bőrtónusához és az alkatához illeszkedő koszorúslányruhát.

Top