Barion Pixel

Menyasszonyi kesztyű

Filter products Showing all 6 results
Szűrés ár szerint
Anyag
Szín
Fazon
Állapot
Dobd fel menyasszonyi ruhádat egyedi kesztyűvel!

A menyasszonyi kesztyű rendkívül nőies, bájos kiegészítő, te se mondhatsz le róla. Fontos figyelembe venned azonban ruhád szabását.

A menyasszonyi kesztyűt kiegészítő elemként, általában az ujjatlan menyasszonyi ruhák mellé ajánlunk. Szalonunkban a menyasszonyi kesztyűk széles választékát találhatod meg, ujjasat, ujjatlant, hosszút, rövidet, csipkét, selymet, tüllt.

Hagyományok:

A menyasszonyi kesztyű egy tökéletes kiegészítője a menyasszony viseletének. Manapság már egyre kevesebben viselik ezt a kiegészítőt. Leginkább a hűvösebb időkben, de akkor sem az esztétika miatt, hanem a praktikusság miatt, hiszen az ujjatlan ruhában jól jöhet valami kézmelegítő.

A régmúltban gyakorlatilag kötelező viselet volt a menyasszonyi kesztyű. Sőt, a hiedelem szerint még információt is hordozott az, hogy milyet viselt a menyasszony. A hosszából lehetett következtetni a szertartás időtartamára. Akárcsak az, hogy meddig viselte az ara. A görögöknél pedig konkrét hagyomány is fűződött hozzá, mégpedig, hogy a menyasszony kesztyűjébe cukrot tettek, ezzel biztosítva, hogy édes lesz a házasság.

De szerencsére a múlt az múlt és a régi idők elmúltak, és, mint oly sok minden más is, a menyasszony ízlésére van bízva akar e kesztyűt viselni az esküvőén.

Típusok:

Ha szeretnél, akkor több kesztyű típusból is válogathatsz. Van hosszú szárú kesztyű, mely a felkar közepéig is felérhet. Ezek a kesztyűk a hideg ellen ideális választás, mert az egész kart majdnem eltakarja.

A könyékig érő menyasszonyi kesztyű már egy kicsit rövidebb, azonban még ez takarja az egész alkart.

Valamint a rövidebb kesztyű, melyek érhetnek alkar középig, vagy csuklóig. Ezek a menyasszonyi kesztyűket már inkább az esztétika miatt javallott felvenni, mert a hideg ellen nem sokat védenek.

A kesztyűk esetében még fontos megjegyezni, hogy létezik ujjas kesztyű, mely mind az 5 ujjat fedi, és létezik ujjatlan is, mely általában a középső ujjon található bebújóval van ellátva, hogy ne tudjon elmozdulni. Gyűrűhúzásnál mindenképp ez az ujjatlan menyasszonyi kesztyű a praktikusabb.

Na de mégis milyen menyasszonyi kesztyűt válassz?

A színe és az anyaga mindenképpen harmonizáljon a menyasszonyi ruháddal. Nem szép, ha egy fehér ruhához tört fehér a menyasszonyi kesztyű, vagy fordítva. A díszítése viszont inkább kiegészítse a menyasszonyi ruhát: ha a ruha díszes, a kesztyű legyen egyszerűbb és fordítva. Anyaga szerint a leggyakoribb a szatén, csipke, vagy a rövidebb kesztyűk esetén a tüll is tökéletes választás.

Minél formálisabb az esküvő, annál hosszabb kesztyű való hozzá. A rövid kesztyű a kevésbé hagyománytisztelő szertartásokhoz illik, és bátran viselheted hosszú ujjú menyasszonyi ruhával is.

Bátran nézz körbe menyasszonyi kiegészítőink között, ahol minden kiegészítővel igyekszünk neked segíteni, hogy megtalálhasd a számodra Tökéletest.

Ha pedig szeretnél hasznos tartalmakat látni, akkor kövesd az oldalunkat a TikTok-on, Facebookon vagy Instagramon.

null

Mi a teendő, ha kiválasztottad a neked tetsző menyasszonyi kesztyűt weboldalunkon?

Csipke, tüll, szatén menyasszonyi kesztyűk

Látogass el hozzánk és mi segítünk megtalálni a ruhádhoz passzoló menyasszonyi kesztyűt!