Itt a nagy nap és néhány plusz kiló? Nem probléma, segítünk néhány gondolattal, ötlettel, hogyan válassz esküvői ruhát, ami ápol, eltakar, vagy – ha olyan az alakod – ki is emel. A molett esküvői ruha is lehet abszolút szexis akárki, itt is minden az egyéni adottságoktól függ.

davids-bridal-plus-size-wedding-dresses

Sőt, ilyen értelemben univerzális tanácsadás nem is létezik, az alap alaktípusok itt is megvannak, csak egy kicsit erősebben. De mik is azok az alap alaktípusok, ha esküvői ruháról van szó? Ugyanazok, mint bárhol máshol. Itt is lehet körte, alma, homokóra és így tovább. Ennek megfelelően a szabályok itt is érvényesek.

Mielőtt részleteznénk a témát a hagyományos alaktípusok szerinti leosztásban, itt van néhány általános gondolat. Ne húzz magadra egy zsákot. Alaktalan, formátlan esküvői ruha moletteknek sem áll jól. Merd jól érezni magad a bőrödben, még esküvői ruhában is. Van stílusod, használd hát itt is!

Esküvői ruha teltkarcsú alma alkatúaknak

Ki tartozik ehhez a csoporthoz? Ha erős vagy mellben, derékban, de a csípőd keskeny, lábaid vékonyak, akkor ez a te helyed. Milyen esküvői ruha lehet előnyös? Egyrészt olyan, amelynek nyitott a nyakkivágása. Ez lehet egy szélesebb V vagy akár csónak, illetve a klasszikus sweetheart, szív alakú kivágás is.

Az ilyen esküvői ruha megoldások felfelé irányítják a tekintetet a problémás részek helyett. Jó ötlet lehet még a pánt nélküli esküvői ruha, de csak megfelelő alátámasztással. A másik megoldás a rövid esküvői ruha választása, mert mindenkit elbűvölhetsz formás lábaiddal. Persze, csak ha a helyszín, illetve az esküvő stílusa megengedi. Ki hozza ezt a formát a hírességek közül? Például Jennifer Hudson régebbi, teltebb formában teljesen ez a típus volt. Sajnos ebben a helyzetben nem javasolt a hableány típusú esküvői ruha, mert a derékra irányítja a figyelmet, illetve semmiféle esküvői ruha, amelynek természetes derékrésze van.

elegant-plus-size-wedding-dresses

Mit tegyél ha homokóra alkatod van, de ugyanakkor molett esküvői ruhát is keresel?

Nos, akinek formás idomai vannak, az jól járhat egy A-vonalú vagy esetleg egy báli menyasszonyi ruhával. Miért is előnyös ez? A lefelé bővülő szoknya elrejti a széles csípőt, és kiemeli a vékonyabb derekat. A jól szabott felső akár fűzős megoldással további kilókat faraghat le. De a homokóra alak, még ha nem a sovány típus is, elbírja a hableány fazont, ami ez egyik legnépszerűbb esküvői ruha típus.

Mihez kezdj körte alakoddal és az extra kilókkal?

Az általános jellemzők: széles csípő és keskeny vállak, vékony derék. Itt is jól jön az A-vonalú alj, mivel, csakúgy mint a homokóra alaknál, érdemes a csípőt keskenyíteni. A vékony derekat viszont érdemes kiemelni valamilyen díszítéssel, legyen az hímzés, virág, öv vagy ami tetszik. Jól állhat a pánt nélküli ruha, és a szív alakú dekoltázs.

Az utolsó és mindent átíró szabály: Próbáld fel!

Szép, szép, de az egész mit sem ér példák nélkül. Mindenképpen ajánlatos esküvői ruhát próbálni, hisz képről sajnos nem lehet eldönteni, hogy valóban jól áll-e az a fazon, melyet kinéztél.