Itt vagy
Blog kezdőlap > Menyasszonyi kisokos > Az igen utáni nagy kérdés: venni vagy bérelni?

Az igen utáni nagy kérdés: venni vagy bérelni?

esküvői ruha bérlés

Menyasszonyként a megjelenésed egyik legfontosabb része a ruha. Ám mielőtt kiválasztanád, mit fogsz viselni a nagy napon, érdemes először azt eldöntened, hogy vásárolni vagy bérelni fogod az esküvői ruhát. Természetesen mindkettő mellett és ellen tudunk érveket felsorakoztatni.

 

Az ismerőseid a bérlés mellett érvelnek?

Talán a te ismerősi körödben is azok vannak többségben, akik a bérlés mellett teszik le a voksukat. Ők általában a hol fogod majd tárolni kérdéssel kezdik, majd az anyagiakkal folytatják az érvelést. Persze mindkét felvetés jogos.

Egyrészt igen, ennek a ruhadarabnak viszonylag nagy a helyigénye és nem biztos, hogy be tudod zsúfolni a szekrényedbe. Igazából nem is éri meg ezzel vesződni, ha később úgysem tudod mire használni (például nem tervezted a lányodra átörökíteni a ruhát).

Az anyagiakat szintén nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hiszen a tervezés, szervezés során egyébként is sok költséggel szembesülsz. Ilyenkor pedig automatikusan azon kezdesz gondolkodni, hogyan csökkenthetnéd ezeket, amire az egyik kézenfekvő alternatíva az esküvői ruha bérlése.

menyasszonyi ruha vásárlás

Érthető, ha a vásárlás felé húz a szíved

A válasz azonban nem ilyen egyszerű, mert valljuk be őszintén, ezt a döntést elsősorban érzelmi alapon hozod meg (így a helyigény vagy az ár tekintetében könnyebben kötsz kompromisszumot). Ha a családodban generációk óta ott lóg a szekrényben az egykori menyasszonyi ruha, akkor valószínűleg te sem szeretnél kilógni a sorból.

Kislányként ugyanis láttad, hogyan ragyog fel a nagymamád arca, amikor előveszi a szívének kedves ruhadarabot – miközben teljes átéléssel mesél a nagy napról. Az is lehet, hogy édesanyád őrzi féltve a megvásárolt esküvői ruháját, így anno titokban bekukucskáltál a szekrénybe és óvatosan szemügyre vetted.

Ilyen háttérrel teljesen érthető, hogy az esküvői ruha vásárlása felé húzol.

esküvői ruha vásárlás

Hallgass a saját ösztöneidre

A bérelni vagy vásárolni kérdéssel kapcsolatban persze kikérheted a közeli ismerőseid véleményét, de a végső döntést neked kell meghoznod. Ne csak azt gondold végig, mekkora összeget tudsz rászánni, hanem azt is, mennyire fontos a hagyományok megőrzése.

Szeretnéd megmutatni az unokáidnak, mit viseltél a nagy napon, miközben mesélsz róla? Vagy később is felvennéd – például a fogadalmatok megújításakor? Szeretnéd, ha a lányodon is ez lenne a nagy napján? Esetleg a kedvenc unokahúgodnak adnád kölcsön?

Ha a feltett kérdésekre tudod a választ, akkor eldőlt, hogy bérelni vagy vásárolni fogsz az esküvői ruha szalonban.

Top